Foto: domi454
Jednoduchý, efektrný, super chutný, atraktívny, lacný, neznámy... ešte niekoľko prívlastkov by s dalo nájsť na tento super koláčik, tradičný francúzsky zákusok. Recept som Zobraziť celý popisJednoduchý, efektrný, super chutný, atraktívny, lacný, neznámy... ešte niekoľko prívlastkov by s dalo nájsť na tento super koláčik, tradičný francúzsky zákusok. Recept som našla v starej brožúrke z roku 1973, bola som veľmi zvedavá, ako môžeme vyprážať krém. Môžeme. Skúste a uvidíte :)
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Vopred si dáme usušiť sladké pečivo - vianočku, lúpačky, bábovku - a pred použitím pomelieme na strúhanku.
-
2
V mise šľaháme celé vajcia s práškovým cukrom, kým sa neroztopí. Pridáme preosiatu múku, dobre premiešame, aby neostali hrudky a šľaháme ďalej, kým zmes nie je hladká, za postupného pridávania ďalších žĺtkov.
-
5
Dáme variť mlieko a opatrne ho pridávame do cesta za neprestajného miešania.
-
6
Potom cesto dáme do kastróla a stále miešajúc privedieme ho tri razy do varu. Nebojte sa, trvá to krátko, cesto rýchlo hustne, len treba miešať, aby neprihorelo.
-
7
Plech potrieme olejom, cesto naň rozotrieme na hrúbku 1 až 2 cm a upečieme vo vyhriatej rúre pri 180 st. C 45 minút.
-
9
Upečené necháme stáť 12 hodín. Tento bod som pre moju nedočkavosť nedodržala a hneď po vychladnutí som ho pokrájala na kosoštvorce.
-
10
Obaľujeme ich v rozšľahaných vajciach, strúhanke a vyprážame rýchlo na rozpálenom oleji do zlata.
-
11
Podávame teplé posypané cukrom.
Vyskúšam aj podľa teba.:)
Vyskúšaj, je to výborné.