Úžasne šťavnatý strúhaný koláč fotorecept
Foto: delight
Jablkovo-makový strúhaný koláč je jednoducho bomba!
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
400 g |
|
150 g (zmäknuté) |
|
130 g |
|
4 ks |
|
1/2 ČL |
|
4 PL (vlažné) |
|
štipka |
|
Plnka: | |
4 ks |
|
2 ks |
|
1 hrsť (namočené) |
|
4 hrste |
|
1 balenie |
|
4 ks |
|
|
Postup
-
1
Začneme prípravou cesta. Všetky suroviny na cesto si ručne vymiesime do kompaktného cesta. Ak sa Vám pekne nespojí, prilejeme mlieko. Odložíme do chladničky aspoň na 1/2 hod. odstáť.
- 2
Kým cesto odpočíva, nastrúhame si jablká a hrušky a pridáme do nich vanilkový cukor.
- 3
2/3 odležaného cesta si nahrubo nastrúhame na vymastený a múkou vysypaný plech. (Ja som ešte po nastrúhanom ceste prešla mini valčekom, aby sa trocha spojilo)
- 4
Na vrch nasypeme jablkovo-hruškovú zmes. Na to rozhádžeme vopred namočené hrozienka (vo vode alebo odporúčam v rume :-) ) a nakoniec mletý mak. Dáme do rúry vyhriatej na 180 stupňov a pečieme cca 20 min.
- 5
V dostatočnom predstihu si vyšľaháme sneh z bielkov. Predpečený koláč po 20 min. vytiahneme z rúry a navrstvíme naň sneh a na nastrúhame zvyšnú 1/3 cesta. Dáme opäť do rúry na ďalších 20 min.
- 6
Upečený koláč posypeme práškovým cukrom a snažíme sa vydržať, dokým nevychladne :-) Dobrú chuť, priatelia!
Tiež jablkový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
to mas uplnu pravdu ale u nas doma sa robieva struhany iba tvarohovy- ktory zboznujem :-) ale skusila som tuto variaciu a teraz sa neviem rozhodnut, ktory chuti viac :-D
Ak môžem poradiť, cesto netreba predpekať, mak zbytočne oschne. Stačí len všetko rozvrstviť a dať piecť. Hotový koláč skúste pofŕkať horkou čokoládou, dodá mu šmrnc.
dakujem za radu! ..ked som predpekala, mak krasne rozvoniaval, co ma potesilo :-) ale urcite skusim aj nepredpiect