Utopenci z Chocholnej
Autor receptu: kimlo
Toto chlapské jedlo robievam vždy vopred ako ideme s partiou na chalupu do Chocholnej pri Trenčíne. Pri tom množstve jedla a pitia, sa minie ako prvé, či už pri pive a domácom, alebo ráno po opici na raňajky. Recept som dal všetkým, ktorým veeeeľmi chutili.....
Postup
- Uvaríme vodu s octom, pridáme soľ, cukor, olej, bobkový list, chilli, a varíme 2 minúty.
- Špekáčiky olúpeme, rozrežeme na polovice aby sa dali otvoriť, a do každého vložíme mesiačik cibule a plátok kyslej uhorky. Uzatvoríme a po bokoch ešte urobíme zárezy. Na dno pohára dáme vrstvu na mesiačiky nakrájanej cibule, baranie rohy, špekáčiky a vrstvy postupne opakujeme.
- Zalejeme vlažným nálevom, uzatvoríme, a necháme v chlade odležať minimálne týždeň.
Poznámka: Špekáčiky treba použiť radšej kvalitnejšie, aj keď drahšie, aby boli s mäsom, výsledok stojí zato.