Úsporná pizza z tvrdého chleba
Autor receptu: zemo
Fajnovú pizzu môžete zo starého chleba urobiť aj doma. Taliani by neuverili, že aj táto po upečení krásne nielen krásne vonia, aj výborne chutí. Netušia veľké tajomstvo - dvakrát pečené cesto je najlepšie. Tak im to radšej ani nehovorte a pečte!
4 porcie |
25 minút príprava |
10 minút na 200 °C |
Postup
- Tvrdý chlieb nastrúhame alebo iba namočíme v 4 dl (400 ml) vody.
- Zvlhčené cesto „naťapkáme“ do vymasteného pekáčika a povrch potrieme zmesou oleja, kečupu a prepasírovaného cesnaku. Na to poukladáme salámu nakrájanú na kocky, ak máme (nemusia nutne byť) pridáme nakrájané paradajky a strúhaný syr. Posypeme oregánom. Jemne, lebo bylinka je aromatická až ojojój.
- Dáme zapiecť. Keď sa syr rozpustí, čo je pár minút, zalejeme „pizzu“ rozšľahanými vajcami v mlieku a dopečieme, kým nebude na povrchu jemne hnedastá.