Úsporná pizza z tvrdého chleba

Autor receptu: zemo

Fajnovú pizzu môžete zo starého chleba urobiť aj doma. Taliani by neuverili, že aj táto po upečení krásne nielen krásne vonia, aj výborne chutí. Netušia veľké tajomstvo - dvakrát pečené cesto je najlepšie. Tak im to radšej ani nehovorte a pečte!

4
porcie
25 minút
príprava
10 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Tvrdý chlieb nastrúhame alebo iba namočíme v 4 dl (400 ml) vody.
  2. Zvlhčené cesto „naťapkáme“ do vymasteného pekáčika a povrch potrieme zmesou oleja, kečupu a prepasírovaného cesnaku. Na to poukladáme salámu nakrájanú na kocky, ak máme (nemusia nutne byť) pridáme nakrájané paradajky a strúhaný syr. Posypeme oregánom. Jemne, lebo bylinka je aromatická až ojojój.
  3. Dáme zapiecť. Keď sa syr rozpustí, čo je pár minút, zalejeme „pizzu“ rozšľahanými vajcami v mlieku a dopečieme, kým nebude na povrchu jemne hnedastá.