Ukľudňujúci broskyňovo-medovkový nepečený koláč
Foto: michelle26
Letný, ľahký a voňavý nepečený koláčik... Doma nasadená medovka sa mi pekne rozrástla a hľadala som nejaký sladký recept, kde by som ju využila Zobraziť celý popisLetný, ľahký a voňavý nepečený koláčik... Doma nasadená medovka sa mi pekne rozrástla a hľadala som nejaký sladký recept, kde by som ju využila a tak vznikol môj recept. Myslím si, že chuť medovky a broskýň sa dobre dopĺňajú a zatiaľ som podobný recept nevidela. Medovka má upokojujúce účinky na organizmus, takže som koláč nazvala upokojúcim :)
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
4 bal |
|
750 g |
|
2 ks |
|
4 ks |
|
4 PL |
|
1 bal |
|
2 bal |
|
1 bal |
|
1-2 hrste |
|
1 bal |
|
1 kg |
|
podľa chuti (Amaretto) |
|
|
|
3 PL |
|
Postup
-
1
Najprv som si umyla a vykôstkovala broskyne a prichystala medovku. Spolu som ich najemno rozmixovala s trochou vody, vyšlo cca 7-8 dcl kokteilu. Uvarila som klasickú zrnkovú kávu, po zliatí som k nej pridala od oka Amaretto, poslúži na máčanie piškót. Mascarpone som vymiešala so žĺtkami, vanilkovým a práškovým cukrom. Z čírej želatíny a cca 3 dcl kokteilu a stužovača som spravila želé, ktoré som mierne teplé pridala do pripraveného mascarpone. Nakoniec som do zmesi pridala sneh vyšľahaný z bielkov. Jemne som premiešala.
- 2
Do formy (alebo na plech) som začala vrstviť dlhé piškóty namočené v káve s Amarettom a krém. Čiže piškóty, krém, piškóty a krém. Mala som ešte 2 nespracované broskyne, ktoré som pokrájala natenko a poukladala na krémovú vrstvu. Poslednú vrstvu bude tvoriť ovocné želé.
- 3
Zvyšný broskyňovo-medovkový kokteil som ohriala a pridala kryštálový cukor a červenú želatínu. Uvarila som ovocné želé. Mierne teplé som ho vyliala na poslednú krémovú vrstvu s broskyňami.
- 4
Koláč je hotový, akurát si ešte musí odpočinút v chladničke, aby pekne stuhol. Trošku som sa bála, preto som do krému pridala aj stužovač. Možno nebolo treba, nabudúce vyskúšam bez.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
počas chladnutia som ju sem-tam premiešala a varila som ju fakt krátko, možno minútku. hlavne som sa bála, že mi nebude držať krém. preto som pridala stužovač a po vychladnutí všetko pekne stuhlo. netreba sa báť.
ďakujem krásne, dúfam, že bude chutiť
Máš mé sympatie s bylinkami a zkoušením nových kombinací. Já jsem zamilovaná do šalvěje a ještě víc do ananasové šalvěje. Kamarádka si ji pořídila už vloni a je s ní spokojená, bo "zakladní" šalvěj je palčivější a ananasová jemnější s podtextem ananasu. Mohu jen doporučit. Vždy když ke sklonku léta dostanu svazek, jsem potěšená. Přestože se v textech uvádí, že je nejlepší do receptů s ovocem, já ji dávám do rajčatového salátu, kde je nepřekonatelná. Držím ti pěsti, ať se ti ve tvé tvořivosti daří!! Krásný den!
predstavujem si chuť letných paradajok a šalvie... a tá predstava sa mi páči. musím popozerať, kde by som mohla ananásovú šalviu zohnať. ďakujem ti za tip.