Ukľudňujúci broskyňovo-medovkový nepečený koláč

michelle26 - bez fotkymichelle26, 17. augusta 2016

Letný, ľahký a voňavý nepečený koláčik... Doma nasadená medovka sa mi pekne rozrástla a hľadala som nejaký sladký recept, kde by som ju využila Zobraziť celý popisLetný, ľahký a voňavý nepečený koláčik... Doma nasadená medovka sa mi pekne rozrástla a hľadala som nejaký sladký recept, kde by som ju využila a tak vznikol môj recept. Myslím si, že chuť medovky a broskýň sa dobre dopĺňajú a zatiaľ som podobný recept nevidela. Medovka má upokojujúce účinky na organizmus, takže som koláč nazvala upokojúcim :)

10
porcií
50 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 bal
750 g
2 ks
4 ks
4 PL
1 bal
2 bal
1 bal
1-2 hrste
1 bal
1 kg
podľa chuti (Amaretto)
3 PL




Postup

  1. 1

    Najprv som si umyla a vykôstkovala broskyne a prichystala medovku. Spolu som ich najemno rozmixovala s trochou vody, vyšlo cca 7-8 dcl kokteilu. Uvarila som klasickú zrnkovú kávu, po zliatí som k nej pridala od oka Amaretto, poslúži na máčanie piškót. Mascarpone som vymiešala so žĺtkami, vanilkovým a práškovým cukrom. Z čírej želatíny a cca 3 dcl kokteilu a stužovača som spravila želé, ktoré som mierne teplé pridala do pripraveného mascarpone. Nakoniec som do zmesi pridala sneh vyšľahaný z bielkov. Jemne som premiešala.

  2. 2

    Do formy (alebo na plech) som začala vrstviť dlhé piškóty namočené v káve s Amarettom a krém. Čiže piškóty, krém, piškóty a krém. Mala som ešte 2 nespracované broskyne, ktoré som pokrájala natenko a poukladala na krémovú vrstvu. Poslednú vrstvu bude tvoriť ovocné želé.

  3. 3

    Zvyšný broskyňovo-medovkový kokteil som ohriala a pridala kryštálový cukor a červenú želatínu. Uvarila som ovocné želé. Mierne teplé som ho vyliala na poslednú krémovú vrstvu s broskyňami.

  4. 4

    Koláč je hotový, akurát si ešte musí odpočinút v chladničke, aby pekne stuhol. Trošku som sa bála, preto som do krému pridala aj stužovač. Možno nebolo treba, nabudúce vyskúšam bez.

Diskusia k receptu

siisa
Vyzerá nádherne :) A medovka je super bylinka, tak isto aj chuti :)
marianne
Naozaj zaujímavý, iný, len ako sa poznám, zase by som spackala želatínu. Raz sa mi podarí, raz nie..
1x dorisa
michelle26
@Marianne (17.8.2016 19:45)

počas chladnutia som ju sem-tam premiešala a varila som ju fakt krátko, možno minútku. hlavne som sa bála, že mi nebude držať krém. preto som pridala stužovač a po vychladnutí všetko pekne stuhlo. netreba sa báť.
haji
Hmm, nepečená dobrota a tak úžasné suroviny jako jsou medovka, broskyne a mascarpone, to nemá chybu. Jsi šikulka @Miechelle26 díky za fajnový receptík!
jack
Veľmi sa mi páči.Skvelé,ukladám.
michelle26
teším sa z pochvaly a dúfam, že som receptom trošku inšpirovala :) bylinky používam rada v kuchyni, aj takto možno pre niekoho netradične.
haji
@Michelle26 (18.8.2016 12:42)
Máš mé sympatie s bylinkami a zkoušením nových kombinací. Já jsem zamilovaná do šalvěje a ještě víc do ananasové šalvěje. Kamarádka si ji pořídila už vloni a je s ní spokojená, bo "zakladní" šalvěj je palčivější a ananasová jemnější s podtextem ananasu. Mohu jen doporučit. Vždy když ke sklonku léta dostanu svazek, jsem potěšená. Přestože se v textech uvádí, že je nejlepší do receptů s ovocem, já ji dávám do rajčatového salátu, kde je nepřekonatelná. Držím ti pěsti, ať se ti ve tvé tvořivosti daří!! Krásný den!
michelle26
@Haji (18.8.2016 13:00)

predstavujem si chuť letných paradajok a šalvie... a tá predstava sa mi páči. musím popozerať, kde by som mohla ananásovú šalviu zohnať. ďakujem ti za tip.
1x haji




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia