Uhorky na grécky spôsob
Autor receptu: bedka
Chcela som vyskúšať nejaký nový šalátik z uhoriek, tak som si našla toto v Kuchárskej
knihe pre zdravých a chorých. Neviem, či som vystihla konzistenciu, zdalo sa mi to dosť
husté. Asi som dala veľké zemiaky.
4 porcie |
5 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Mladé uhorky očistíme a po dĺžke rozkrojíme na štyri diely. Lyžičkou vyberieme jadierka a uhorky povaríme 10 minút v posolenej vode.
- Vyložíme na misu a podávame s touto omáčkou: Vo vode varíme mladé pokrájané cibuľky. Po 5-minútovom vare pridáme očistené zemiaky pokrájané na kocky. Uvarené scedíme a roztlačíme. Pridáme vývar z mäsa a olivový olej. Posolíme, zlepšíme citrónovou šťavou, mletým čiernym korením a troškou cukru. Nalejeme na uvarené uhorky a dáme vychladnúť.
- Podávame studené.