Uhorky na grécky spôsob

Autor receptu: bedka

Chcela som vyskúšať nejaký nový šalátik z uhoriek, tak som si našla toto v Kuchárskej knihe pre zdravých a chorých. Neviem, či som vystihla konzistenciu, zdalo sa mi to dosť husté. Asi som dala veľké zemiaky.

4
porcie
5 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Mladé uhorky očistíme a po dĺžke rozkrojíme na štyri diely. Lyžičkou vyberieme jadierka a uhorky povaríme 10 minút v posolenej vode.
  2. Vyložíme na misu a podávame s touto omáčkou: Vo vode varíme mladé pokrájané cibuľky. Po 5-minútovom vare pridáme očistené zemiaky pokrájané na kocky. Uvarené scedíme a roztlačíme. Pridáme vývar z mäsa a olivový olej. Posolíme, zlepšíme citrónovou šťavou, mletým čiernym korením a troškou cukru. Nalejeme na uvarené uhorky a dáme vychladnúť.
  3. Podávame studené.