Uhorkový šalát sterilizovaný (fotorecept)

Autor receptu: ancicka

Robila som a aj robím rôzné šaláty a čalamády,ale tento šalátik máme veľmi radi.V zime je náhradou za čerstvý uhorkový šalát. Skúšala som aj uhorky na šalát mraziť,ale to není ono!(pre nás "starších"). Rozmýšľala som ako si letné uhorky v zime pripomenúť,tak po opakovanom závarani nám tento spôsob najlepšie chutí.

90 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Uhorky som umyla , olúpala a nakrájala na strúhadle. Tak isto aj cibuľu.
  2. Medzi tým som dala variť nálev. Podľa návodu dáme prevariť,...
  3. a ked zovrie, tak sa ocot vyleje na uhorky cez sitko. Ja to robím tak,lebo nemám rada semienka v šaláte. To sa premieša a nechá sa stáť 1 hodinu.Uhorky pustia vodu. Potom ich kladiem do pohárov a podolievam šťavu,(tej šťavy sa zvyší,ostatok vylejem),sterilizujem.
  4. Sterilizujem 10 minút pri 90°C. Takto vyzerajú sterilizované.
  5. Po sterilizovaní ja väčšinou všetký fľaše prevraciam hore dnom,lebo prevážne používam už použité vička.Takto nechám vychladnúť. Z jednej dávky mi vyšli 12 fľaštičky od tatarky.