Údené mäso s medovo-horčicovou glazúrou a netradičným zemiakovým šalátom
Foto: egreska
Postup
-
1
Masko umyjeme a uvaríme v tlakači do makka.Zbavime sietky .V hrnčeku si rozpustíme med (ja som dala 1 PL medu a asi 3 PL horčice-ale ochutte si podla seba) ,pridame horčicu ,koreniny a vymiešame.Masko dame do pekača a riadne ho vymasírujeme poliate glazurou.Do maska mozete napichat klinčeky ak to mate radi.Dame zapiect do vyhriatej rury na 200 st asi 20-30 minut.Podávame nakrajane na tenke platky.
- 2
Uvarene ošupane zemiaky nakrajame na polovice a opečieme na masle do chrumkava.Osolíme a okoreníme.Vyberieme do misy a opečieme platky slaninky.Chrumkave kusky nakrajame (na vačšie) a pridame ku zemiakom.Cibulku nakrajame na tenke platky a pridame ku zemiakom.Dresing si vymiešame podla chuti a množstva,ktore robíte.Celý šalat riadne premiešame a nechame hodinku postat.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu