Údené mäso s medovo-horčicovou glazúrou a netradičným zemiakovým šalátom

egreska - fotkaegreska, 24. marca 2010
Údené mäso s medovo-horčicovou glazúrou a netradičným zemiakovým šalátom
Foto: egreska

Suroviny

Zemiakový šalat:
Dresing:




Postup

  1. 1

    Masko umyjeme a uvaríme v tlakači do makka.Zbavime sietky .V hrnčeku si rozpustíme med (ja som dala 1 PL medu a asi 3 PL horčice-ale ochutte si podla seba) ,pridame horčicu ,koreniny a vymiešame.Masko dame do pekača a riadne ho vymasírujeme poliate glazurou.Do maska mozete napichat klinčeky ak to mate radi.Dame zapiect do vyhriatej rury na 200 st asi 20-30 minut.Podávame nakrajane na tenke platky.

  2. 2

    Uvarene ošupane zemiaky nakrajame na polovice a opečieme na masle do chrumkava.Osolíme a okoreníme.Vyberieme do misy a opečieme platky slaninky.Chrumkave kusky nakrajame (na vačšie) a pridame ku zemiakom.Cibulku nakrajame na tenke platky a pridame ku zemiakom.Dresing si vymiešame podla chuti a množstva,ktore robíte.Celý šalat riadne premiešame a nechame hodinku postat.

Diskusia k receptu

jody
Tak toto mäso musím vyskúšať!
frezia68
Zasa niečo nové,čo nepoznám a vyskúšam-vďaka egreska !
bozulka
egreška ten šalát je opravdu netradičný,taký nepoznám,ale určite je výborný.A to mäsko-prečo sú dobré a chutné jedlá nezdravé?Ale myslím,že raz dvakrát za rok....Už počujem moju nevestičku -raz za rok údené,raz za rok kačica...nakoniec každý deň máš niečo čo by si nemala....? To je potom radosť zo života!!!!!!!
sovka62
Vyzerá to prudko jedlé, až sa i slinky zbehli. Tak keď s rozhodnem zhrešiť, bude na rade.
dadabarcelona
wow!!!tak toto musí byt bomba,mñam.len skoda ze v spanielsku sa nepredava takéto údené ako na slovensku :-((( ,takze vám prajem dobrú chut a ja si len utriem sliny....:-)))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia