Tzatziki so šalátom a s kuracími kúskami
Autor receptu: janula1989
Jednoduchý, ľahký ako pre žalúdok tak aj na prípravu. Skôr pre inšpiráciu. Kedže mám po
Vianociach dosť rezňov,
vyprážaných rýb so zemiakovým šalátom a kapustníc rôzneho typu, rozhodla som sa troška
odľahčiť a pripraviť sa
pomaličky na leto, ktoré každý rok hneď po Vianociach tak túžobne očakávam :D
2 porcie |
30 minút príprava |
5 minút tepelná úprava |
Postup
- Ako prvé som si pripravila tzatziki. Veľkú šalátovú uhorku som umyla, nastrúhala a posolila. Nechala som ju odkvapkať v sitku a prebytočnú vodu som vytlačila. Čím menej vody tým lepšie.
- Kým sa uhorka zbavovala tekutín, nakrájala som kuracie prsia na dlhé rezance, pokvapkala olivovým olejom a sójovou omáčkou. Posypala trochou granulovaného cesnaku a okorenila. Soľ uz netreba, keďže sójová omáčka je dosť slaná. Mäso som nechala odležať v chladničke.
- K uhorke, ktorá sa zbavila vody som prelisovala jeden zub cesnaku a pridala 10%-tný grécky jogurt 200 g. Okorenila som to čiernym korením a dobre premiešala.
- Na grilovacej panvici som nahriala troška olivového oleja a sprudka opiekla kuracie kúsky, ktoré sa doteraz marinovali v chladničke.
Šalát som opláchla, vysušila, dala do misky a pokvapkala hľuzovkovým olejom, balzamikovým octom a premiešala. Nakrájala som si paradajku na malé kocky.
- Na tanier som dala ochutený šalát, na neho paradajku a kuracie kúsky. Na druhú polovicu taniera tzatziky. Všetko som to posypala sezamovymi semienkami.
Dobrú chuť!