Foto: helca103
Tento zákusok som už dlho nepiekla a preto som sa rozhodla že ho upečiem a podelím sa s vami. Možno ho poznáte Zobraziť celý popisTento zákusok som už dlho nepiekla a preto som sa rozhodla že ho upečiem a podelím sa s vami. Možno ho poznáte ako slaný koláč ale ja ho mám radšej v takejto sladkej upravenej mojej verzii.
príprava
na 180 °C
Suroviny
250 g |
|
1 bal. |
|
500 g |
|
2 ks |
|
podľa chuti |
|
1 ks |
|
1 hrsť približne |
|
2-4 PL |
|
na vymastenie pekáča |
|
na zapečenie |
|
Postup
-
1
Pripravíme si plnku: zmiešame tvaroh, cukor, vanilkový cukor, vajcia a toľko smotany aby vznikla taká mierne tekutá plnka.
-
2
Zapekaciu nádobu vymastíme maslom
-
3
Lístkové cesto vyvaľkáme na veľký plát a vložíme do zapekacej nádoby tak, aby viselo cez misu. Ja som použila misu 30x20 cm.
-
4
Štrúdľové cesto si natrháme na kusy. Prvý krát mi bolo aj ľúto potrhať to štrúdľové cesto ale pre tento koláč je to naozaj potrebné. Každý kúsok pokrčíme a ponoríme do tvarohovej plnky tak, aby bolo celé v tvarohu.
-
5
Takto naplníme celú zapekaciu nádobu , ak nám ostane tvaroh tak ho dáme na vrch – mne však nikdy neostane nejako mi to vychádza akurát :-) Potom vrch zakryjeme celým kusom štrúdľového cesta, lístkové cesto ktoré nám viselo cez nádobu tiež preložíme a na to poukladáme plátky masla.
-
6
Vložíme do rúry a pečieme do ružova .Približne 20 minút na 180 stupňov. Každá si pozná svoju rúru na pečenie a u niekoho to môže byt viac či menej. Mne trochu chytilo vrch, mám totiž novú rúru a učím sa v nej piecť :-)
-
7
Pre tých čo majú radí pocukrujeme práškovým cukrom. No a potom už len počkáme kým vychladne,pokrájame a zaželáme dobrú chuť.
Kým napečieme vlastné, nedalo by sa poslať zopár kusov na okoštovanie?