Tvarohový s nebíčkom a orechovou prikrývkou fotorecept
Foto: bibia1
Tento koláčik som vymýšľala za pochodu, lebo moji doma dostali "mlsnú", takže som nakúkala do chladničky a postupne vyberala, čo by asi tak mohlo Zobraziť celý popisTento koláčik som vymýšľala za pochodu, lebo moji doma dostali "mlsnú", takže som nakúkala do chladničky a postupne vyberala, čo by asi tak mohlo spolu chutiť a tu je ahľa výsledok :). Tortová forma priemer 26 cm.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
2 ks |
|
120 g |
|
1 KL |
|
80 g |
|
0,05 l horúca |
|
0,05 l |
|
: | |
250 g |
|
2 ks |
|
2 PL |
|
1 PL |
|
1 KL |
|
1 PL |
|
: | |
2 ks |
|
1 hrsť |
|
1 hrsť |
|
|
|
na posypanie |
|
2 PL |
|
Postup
-
1
Pripravíme si piškót - žĺtky vymiešame s cukrom, keď je cukor rozpustený, pridáme zľahka horúcu vodu a postupne olej.
-
2
Ďalej pridáme múku premiešanú s práškom do pečiva.
-
3
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a zľahka vmiešame do žĺtkovej hmoty.
-
4
Vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej okrúhlej formy a vložíme do vyhriatej rúry na 180 stupňov, kým sa neoddelia kraje od formy.
-
5
Kým sa nám upečie korpus, pripravíme si tvarohovú plnku - tvaroh, 2 žltky, zlatý klas, cukor spolu premiešame
-
6
a pridáme lyžicu rumu a pár kvapiek citrónovej šťavy a všetko dôkladne premiešame.
-
7
Korpus má ešte chvíľku času, tak si zatiaľ hrozno prekojíme na polovičku a vyberieme kôstky.
-
8
a ešte stihneme pomlieť oriešky, nie úplne nadrobno, aby sme mali aj väčšie kúsky.
-
9
Korpus vyberieme z rúry a na teplý natrieme tvarohovú plnku.
-
10
Na tvaroh poukladáme hrozno, ja som mala už len jeden strapček, ale odporúčam hrozno nahusto poukladať, koláčiku to len prospeje :)
-
11
Ešte stále nám niekde visia 2 bielky, tak prišiel ich čas, vyšľaháme ich do tuhého snehu, potom pridáme 2 PL práškového cukru a domiešame dotuha. Rozotrieme na hrozno.
-
12
A už len nahrubo navrstvíme oriešky a šup do rúry.
-
13
Ja som rúru nastavila teraz už len na vrchné pečenie. Koláčiku stačilo len 15 min., kým sa oriešky a sneh krásne zapiekli.
-
14
Necháme vychladnúť a môžeme papkať. Sladkú chuť.
si si poradila s pani mlsnou:-)
@michsamant , od teba si to fakt veľmi vážim, som rada, že vám doma chutilo, nabudúce určite vyskúšajte aj s hroznom - ďakujem
vyskúšaj, nech sa páči
k tomuto receptu som sa dostal cez michsamant, kedže jej blog je naozaj perfektný. Bibia tento koláč patrí medzi tie najlepšie. Čo je hlavné je osviežujúci a šťavnatý. Super!
- a ako sa dostanem k jej blogu ja, nevyvolená? :)
www.ssalonis.blogspot.com
@hexxic tebe dakujem za pochvalu :)
A mne takto:
Ja som dala celé hrozno, lebo som mala bezkôstkové a akurátne rum, som vynechala
ďakujem dievčatá :)