Foto: mamatata2
Kedysi baranček nikdy nechýbal na veľkonočnom stole, mama nám ho piekla, aj keď sme už boli preč z domu. Teraz som ho chcela upiecť Zobraziť celý popisKedysi baranček nikdy nechýbal na veľkonočnom stole, mama nám ho piekla, aj keď sme už boli preč z domu. Teraz som ho chcela upiecť pre moje deti, ktoré sú už tiež preč z domu, tak, ako kedysi naša mama. Recept je z časopisu Chvíľka pre teba.
porcií
príprava
na 160 °C
Suroviny
3 ks |
|
250 g |
|
250 g |
|
1 ks |
|
1 PL |
|
250 g |
|
1/2 balíčka |
|
250 g netučný |
|
kúsok na oči |
|
na vymastenie |
|
na vysypanie formy |
|
na posypanie |
|
Postup
-
1
Zmäknutú Heru vymiešajte s cukrom, vanilínovým cukrom a postrúhanou citrónovou kôrou do penista. Pridajte žĺtky a znovu vymiešajte. Z bielkov pripravte tuhý sneh a zľahka ho zapracujte do žĺtkovej hmoty.
- 2
Vmiešajte polovicu múky s práškom do pečiva, potom pridajte tvaroh ( dala som 20 % od Dr. Halíř ) a zvyšok múky. Formu vymastite tukom a vysypte múkou. Naplňte cestou. Mám takú menšiu formu, takže by vyšli aj 2 ks. Urobila som to tak, že som naplnila jedného barančeka a zvýšilo mi na troch mackov ( plech z Lidla).
- 3
Barančeka pečte asi 50 min. ( záleží od rúry ) pri teplote 160°C. Vyklopte ho až po vychladnutí, z čokolády mu urobte oči ( náš je zelenooký, očká urobené zdobiacou tubičkou) a posypte ho práškovým cukrom.
- 4
Takto sme čakali na sestričku Satmárku, ktorá nosí sv. prijímanie našej omame. Tvarohové cesto som zvolila preto, lebo som mala obavu, že piškótové uschne, ale priznám sa, že za deň bol preč, takže sme trvanlivosť nemali možnosť vyskúšať.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu