Foto: dorisa
Tento koláč vznikol kombináciou dvoch receptov , chcela som využiť aj tvaroh aj kompót. Je to hrnčekový koláč.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
2 ks |
|
2 hrnčeky |
|
3/4 hrnčeka |
|
1/2 hrnčeka |
|
1 hrnček |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1-2 PL |
|
Plnka: | |
1 ks (na 1 liter) |
|
5 PL |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
150-200 g |
|
500 ml |
|
Na vrch: | |
2 ks |
|
100 g |
|
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny na koláčik.
-
2
Do misy dáme postupne hladkú múku, cukor...
-
3
...olej , mlieko...
-
4
...vajcia , vanilkový cukor a prášok do pečiva.
-
5
Všetko dokonale premiešame.
-
6
Biele cesto , t.j.polovicu všetkého cesta vylejeme na plech rozmery 35x25 cm,opatrený papierom na pečenie. Do ostatného cesta primiešame kakaový prášok a aj tmavé cesto nalejeme na plech, do bieleho.
-
7
Čerešne z kompótu odkostujeme a pokladieme ich na vrch cesta.
-
8
Po upečení necháme korpus vychladnúť.
-
9
Z mlieka, cukru a pudingového prášku Dolcela maxi uvaríme hustý puding, podla návodu dáme len polovicu mlieka, v tomto prípade pol litra.Inak použijeme klasické 2 pudingové prášky. Puding necháme vychladnúť.
-
10
Do vychladnutého pudingu dáme oba tvarohy a maslo.
-
11
Elektrickým šľahačom všetko dobre prešľaháme a spojíme. Tvarohová plnka je hotová.
-
12
Plnku nanesieme na korpus zarovnáme.
-
13
Z čokolády na varenie si pripravíme podľa návodu polevu.
-
14
Tuto čokoládovú polevu po miernom vychladnutí vmiešame do kyslých smotán.
-
15
Polevu nanesieme na tvarohový krém. Celý koláčik necháme v chlade na nejaké dve hodiny.
-
16
Potom už len koláčik nakrájať a zjesť. Dobrú chuť.
Diskusia k receptu