Tvarohové šišky - šištičky

jabath - fotkajabath, 14. januára 2015
Tvarohové šišky - šištičky
Foto: jabath

Ak sa chystate na fašiangové šišky, zabudnite na piplavú klasiku! Tieto šištičky sú hotové za 15 minút a sú úplne skvelé!

2
porcie
5 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
250 g
3 PL
1 PL
7 PL
1 PL
1 PL
1 ks
1 štipka
1/2 bal
2 dcl




Postup

  1. 1

    Všetky ingrediencie zmiešame na redšie cesto. Ja som použila kelímkový tvaroh Rajo jemný hrudkovitý a polovicu múky som nahradila špaldovou. V hrnci s priemerom cca 20 cm rozpálime olej - mal by byť aspoň vo výške 3cm.

    Tvarohové šišky - šištičky - obrázok 1
  2. 2

    Polievkovou lyžicou naberáme cesto a dávame do zlatista vypražiť na olej. Upečené šištičky vyberáme na kuchynskú papierovú utierku. Mne vyšlo 21 kúskov.

    Tvarohové šišky - šištičky - obrázok 2

Diskusia k receptu

jozka2
Tvoje sisticky, tzv.fritters su urcite velmi prudko jedle.Polievam ich este polevou z cukru a mlieka redsou ako na zdobenie,tak aby stekala,alebo osolenou karamelovou,ale dasa redsou aby sa lial,nesmie jej tam byt vela,su vyborne.Narobila si mi chut.5
1x jabath
jarunka
Toto robia holandania na Novy rok, tento rok ich robil nas zat s mojou pomocou. Robievala ich jeho maminka, tak to chcel vyskusat. Vydarili sa nam.
1x jabath
jarunka
O toto nie su oni tam nejde tvaroh, ale hrozienka. A nas druhy zat, oni ich robia na Silvestra.
garanco
Podobné som robievala kedysi veľmi dávno podľa starej brožúry Dr. Oetkera -asi z r. 1936, ale brožúrku som podarovala, recept som si neopísala, takže som rada, že si recept pridala:-)) , ukladám si ho a šišky urobím cez víkend - ďakujem!
1x jabath
bembo
noo,si mi urobila chuť,vyzerajú veľmi dobre.nič mi v tom nebráni, aby som Ťa pochválil po tom,až si ich s maminou urobíme,a na nich aj pochutíme.skvelý rcp.
1x jabath




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia