Prvý krát som pagáče jedol keď som mal asi 4 roky. Ale teraz si pagáče spravím sám kedy chcem a mám chuť. Žiadne iné pagáče nezjem Zobraziť celý popisPrvý krát som pagáče jedol keď som mal asi 4 roky. Ale teraz si pagáče spravím sám kedy chcem a mám chuť. Žiadne iné pagáče nezjem ako naše.
porcií
príprava
na 170-180 °C
Postup
-
1
Múku preosejeme a na doske dobre spracujeme s tvarohom, žítokom, jogurtom, soľou, maslom ( alebo Palmarinom ci Herou prípadne dáme polovicu masla a polovicu margarinu ).
- 2
Keď je už cesto zmiesené, trochu poprášime dosku hladkou múkov , aby sa nám lepšie urobil bochník. Vložíme ho do mikroténového sačku a dáme do chladničky na pár hodín pripadne noc.
- 3
Keď je už cesto stuhnuté rozvaľkáme ho asi na 1cm a povykrajujeme z neho male buchtičky ( odporúčam upraviť ich aj rukov na vysie a tensie ) potrieme vajíčkom a posypeme sezamom ale rascov a do vyhratej rury dame piect. Sú dobré na pohostenie aj na maškrtenie
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
vitaj na vareche synovček.... dufam pridáš aj viac receptíkov a tento mi je nejaký povedomý - nemáte ho odo mňa?:-)
Asi nielen foto, ale celý recept ? Zavčasu sa zlému učíš.