Tvarohové krapne

Boris Markovič
šéfcukrár hotela Park v Piešťanoch, 1. februára 2015
Tvarohové krapne
Foto: Robert Hüttner
6
porcií
25 minút
príprava
35 minút
tepelná úprava

Suroviny

450 g
1 ČL
3 ks
250 g
100 g
1 PL
 štipka
1 PL na posypanie
0,5 l na vyprážanie




Postup

  1. 1

    Zo surovín vypracujeme vláčne cesto, rozvaľkáme ho na pomúčenej doske, vykrojíme obdĺžniky, ktoré narežeme do tvaru prstov.

  2. 2

    Krapne vyprážame v oleji dozlatista. Necháme odkvapkať na papierovom obrúsku a posypeme práškovým cukrom.

Diskusia k receptu

abdul
V našich diaľkach to nazývajú tiež krapne, len som netušil, že je to ofiko názov.
hubata
Vyzerajú dobre tieto krapne z tvarohového cesta. Ukladám do KK, zíde sa tento receptík pre obmenu. A ešte sa mi páči ten tvar ručičky: je to menej pracné ako tradičné krapne a rýchlejšie. Vďaka za pekný receptík.
olinka12
Dcérka robila už dva krát a nevedeli sme sa dojesť výborné určite zaradím medzi moje recepty
iveta76
Včera som ich vyskúšala sú naozaj výborné,dakujem za recept,prajem všetko dobré.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia