Tvarohové knedličky s jahodami, perníkom a horúcim maslom
šéfkuchár reštaurácie Liviano v Bratislave, 9. februára 2010
Foto: Varecha.sk - Sandra Támerová
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Tvaroh si dáme do misky v ktorej budeme pripravovať cesto. Pridáme kryštálový cukor a vymiešame dohladka. Oddelíme si žĺtka od bielkov. Žĺtka pridáme k tvarohovej zmesi. Opäť všetko premiešame. Pridáme soľ, maslo a dôkladne premiešame. Z toastového chleba odrežeme kôrky. Striedku z chleba natrháme na menšie kúsky a rozmixujeme na jemno.
- 2
Toastovú strúhanku prisypeme k tvarohovej zmesi, pridáme múku a vypracujeme vláčne cesto, ktoré by malo odpočívať v chladničke aspoň 12 hodín zabalené v potravinárskej fólii. Z odležaného cesta tvarujeme guľky naplnené kúskami jahôd. Varíme vo vriacej vode asi 6 minút.
- 3
Servírujeme nasledovne: Na tanier nasypeme strúhaný perník a posypeme ho práškovým cukrom. Na to poukladáme umyté kúsky jahôd a uvarené knedličky. Povrch posypeme opäť perníkom a práškovým cukrom, a polejeme rozpusteným horúcim maslom. Pridáme kopček vanilkovej zmrzliny a dozdobíme lístkami čerstvej mäty.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Perník alebo medovník (v slovenskom texte)?