Tvarohové kivi rezy pepermintové

izabella929 - fotkaizabella929, 22. marca 2016

Pre krátkosť času a ohlásená návšteva na ceste som upiekla tieto výborné tvarohovo-kivi rezy s pepermintovou chuťou..

20
porcií
40 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
6 ks
6 PL
6 PL
1 bal
Krém:
500 g
5 PL
1 bal
150 g
2 PL
1 hrsť
Na vrch:
150 ml
1 PL
1 bal
1 kg
2 PL




Postup

  1. 1

    Najprv som si pripravila krém..cukor a maslo som vymiešala do peny, pridala som tvaroh, hrozienka, želatínu a napokon som pridala pepermintový likér..to kvôli tomu, aby tvarohový krém získal svetlozelený nádych a dobre ladil farebne s kivi..Potom som vymiešala celé vajcia s cukrom do peny..po malých dávkach som do neho preosievala múku zmiešanú s práškom do pečiva..pripravené cesto som vyliala na papierom vystlaný plech..trúbu som si predhriala na 180 st. a cesto sa pieklo 10 min.vychladnuté cesto som potrela hroznovým lekvárom..na lekvár som natrela vychladnutý stuhnutý tvarohový krém ,.poukladala som pokrájané kivi a uložila opäť do chladničky, aby bol studený, keď budem natierať naň šľahačku..pokiaľ sa koláč chladil, vymiešala som si šľahačku a dala stuhnúť do chladničky..potom so ju natrela na koláč a opäť putoval do chladu..pokrájala som ostatné kivi a uložila na zákusky...pokrájala som na rezy...a prejem vám dobrú chuť..

    Tvarohové kivi rezy pepermintové - obrázok 1

Diskusia k receptu

sracz
... tak takéto niečo, sviatočný superkoláčik (teda dnes čírou "náhodou" rezy), aj vo všedný deň, som už, milá pracovitá šikovná @izabella929 od Teba niekoľko mesiacov očakával. To je jeden z "lokálnych extrémov" Tvojej permanentnej provokácie s laserovými experimentami! A je to tu, je to na svete a opäť prehviezdičkované perfektným tvarom, excelentným servírovaním a predpokladom úžasných chutí a vôní! Blahoželám a na prázdno "preľigujem, ta ňe"? -:))) ... ááách jáááj!
1x haji
haji
Hmm, ladí úžasně, Izi! Krásné dílo a jistě chutné! Hm, ke kávičce, návštěva se bude mít jako na kraji v nebi! Zdravím!!
3sandra3
Nádherné , chutné, šťavnaté rezy. Návšteva sa určite zalizovala. :-)
monty469
No keď tento zákusok si urobila pre krátkosť času, neviem si predstaviť čo vykúzliš, keby si mala veľa času. Narýchlo urobiť koláč - to si predstavím nejakú bublaninu alebo bábovku, ale také krásne rezy, no si jednoducho šikulka :-)
izabella929
@szacz ,krásne si načrel do tvojej tvorby..)nešetril si slovami chvály..teším sa, že i tento výborný zákusok sa ti páči.-)@haji , páčia sa mi zákusky, ktoré pekne ladia s krémom..je to nie iba pastva pre oči ale aj dušu.-)@renfri ,vďaka za pochvalu.-)@cesminaz , pochvala z tvojej strany teší dvojnásobne.-)@3sandra3 ,veľmi bol pochválený kvôli farebnej súhre a chuti..)@monty469 ,nuž keď sa pečie niekoľko rôznofarebných korpusov a krémov, to je práca, ktorá ma baví..tento zákusok bol hotový za chvíľku..čo predĺžilo čakanie bola čas chladenia..tomu sa musí venovať čas..bublaniny nerada pečiem, lebo nie je s nimi žiadne práca..ale za pochvalu ti veľmi pekne ďakujem..) a všetkým vám za milé komentáre.-)
patroveckypitrs
Keď to vidím, len si poviem bože môj to je pastva pre oči a chuť podla zloženia surovín to musí veľmi chutiť. Keby mi raz niekto naservíroval na tanier takéto zákusky na tanier, bol by som celý blažený. Ja keď to vidím na monitore, tak čumím na ne ako puk do braný. Je to nádhera. 5* a ukladám.
izabella929
@patroveckypitrs , nuž vydaril sa a dostala som aj patričnú odmenu...bol vychválený až moc, proste som mojej návšteve ulahodila podľa gusta..) si zlatý a mňa teší, že sa ti moje zákusky páčia, je možné že ak sa raz celkom náhodou stretneme budeš ozaj blažený...prekrásne Veľkonočné sviatky tebe Peter aj Tvojej rodinke..)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia