Tvaroháčik z ovsených vločiek

anina6 - fotkaanina6, 23. júna 2013
Tvaroháčik z ovsených vločiek
Foto: anina6

Z chladničky sa na mňa usmieval tvaroh. pôvodne mal byť na halušky, ale tie sa nekonali, tak sa piekol koláč a chcela som vyskúšať Zobraziť celý popisZ chladničky sa na mňa usmieval tvaroh. pôvodne mal byť na halušky, ale tie sa nekonali, tak sa piekol koláč a chcela som vyskúšať aj novú formu. Samozrejme nie až tak veľmi kalorický. A keďže sa mi osvedčili ovsené vločky a celozrnná múka, tak som vyskúšala aj v takejto verzii.

10 minút
príprava
25 minút
na 170 °C

Suroviny

150 g
150 g
2 PL
1/2 čl
1/2  alebo hera prípadne palmarin
50 g
1 ks
Plnka tvarohová:
200 g
100 g
2 PL
2 PL
1 PL




Postup

  1. 1

    Ovsené vločky a celozrnnú hladkú múku nasypeme do misky, pridáme med, škoricu, rozpustené maslo alebo Heru, orechy, vajíčko a nakoniec sódu bikarbónu. Všetko spolu vymiesime na cesto, ktoré rukou roztiahneme na plech vyložený papierom na pečenie. V mojom prípade to bola nová okúhla forma, ktorú som chcela vyskúšať a papier som si obstrihala do tvaru tejto formy.

  2. 2

    Koláč dáme piecť do vyhriatej rúry na 170 stupňov a pečieme asi 15 minút. Medzitým si pripravíme tvarohovú plnku. Tvarohy vymiešame s hrozienkami, musli a keďže som nemala jahody, dala som tam jahodový džem a samozrejme med. Kto chce môže pridať cukor alebo vanilkový cukor.

  3. 3

    Koláč asi po 15 minútach vyberieme a navrstvíme tvarohovú plnku. Zapekáme ešte asi 10 minút. Plnku som zapekala pri pustení ventilátora, keďže koláč bol upečený a potrebovala som zapiecť vrch. A takto vyzeral keď som ho vybrala z rúry.

    Tvaroháčik z ovsených vločiek - obrázok 3
  4. 4

    Predtým než som upiekla tento koláč, spravila som citrónovú a čokoládovú zmrzku podľa receptu renka73. Veľmi dobre nám padla v týchto horúčavách.

    Tvaroháčik z ovsených vločiek - obrázok 4

Diskusia k receptu

anina6
ak máte radi ovsené vločky, myslím, že by chutil. díky za nahliadnutie.
anina6
nech sa ti vydarí a nech ti chutí elisticka, díky.
janger
Vlocky mame radi, tvaroh tiez, takze recept si ukladam. A ta zmrzlinka k este teplemu kolaciku, mnam :-).




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia