Tuniakový steak v bylinkovej kruste

Autor receptu: redakcia

4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Z tuniaka nakrájame 4 pekné steaky. Na panvičke pripravíme omáčku z limetkovej šťavy (z jednej polovice limetky, druhú polovicu použijeme na dekoráciu), bieleho vína a smotany na šľahanie. Všetko spolu povaríme a dochutíme soľou a mletým čiernym korením.
  2. V malej miske zmiešame žĺtok s najemno nasekanými bylinkami, soľou, strúhankou a kvapkou mlieka. Na rozpálenom grile z oboch strán narýchlo opečieme steaky z tuniaka. Aj napriek tomu, že tuniak je mäsitá ryba, odporúčame prepiecť len jemne, aby si steak zachoval vláčnosť a chuť. Mäso tuniaka dobre prepečené ostáva suché.
  3. Opečený steak prelejeme zmesou žĺtka a byliniek a v rozpálenej rúre rýchlo zapečieme do zlatista. Na tanier nalejeme limetkovú omáčku, na ktorú uložíme steak z tuniaka, dekorujeme limetkou a čerstvými bylinkami.