Tuniakový sendvič (fotorecept)

Autor receptu: evusik

Toastový, tmavý chlieb plnený výbornou tuniakovou nátierkou a kopcom zeleniny - naše dnešné raňajky.... kto chce mať toto jedlo celkom zdravé vymení majonézu a smotanu za jogurt :-)

2
porcie
15 minút
príprava

Postup

  1. Pripravíme si suroviny:
  2. Cibuľu nakrájame na drobno, chilli papričku zbavíme jadierok a tiež nakrájame na drobno, do misky si dáme 2PL majonézy a 1PL kyslej smotany
  3. majonézu a smotanu vymiešame, pridáme pár kvapiek citrónovej šťavy, cibuľku, chilli papričku, petržlenovú vňaťku, biele korenie a zamiešame...
  4. tuniaka necháme odkvapkať a už ho len zľahka zamiešame... kto chce si osolí, ja som nechcela, tak som nesolila vôbec...
  5. na celozrnný chlieb dáma šalátový list (čínska kapusta)....
  6. kopček tuniakovej nátierky, ozdobíme napr. rajčinou...
  7. prikryjeme druhým plátkom chleba....
  8. môžeme prekrojiť na trojuholníky a výborné raňajky, alebo ľahká večera sú na stole :-)