Tuniakovo - paradajkové taštičky
Autor receptu: h8u
V chladničke som mala lístkové cesto a rozmýšľala som, čo s ním. Tak som vykúzlila takéto
jednoduché, rýchle, ľahké a hlavne naozaj chutné jedlo.
2 porcie |
10 minút príprava |
25 minút na 180 °C |
Postup
- Lístkové cesto si rozvaľkáme a nakrájame na štvorce.
- Na troche olivového oleja si orestujeme polovicu červenej cibuľky.
- Pridáme konzervu tuniaka (olej odstránime). Ja som použila tuniaka v oleji, lebo iného som doma nemala, ale som si istá, že taštičky by boli chutné aj s tuniakom vo vl. šťave (a hlavne zdravšie). Ďalej pridáme 5 lyžíc paradajkového pretlaku a premiešame. Nevznikne nám omáčka, len sa tuniak ako keby sfarbí do červena.
- Zmes necháme chvíľu vychľadnúť. Zatiaľ si nakrájame paradajku - prekrojíme ju na polku a krájame na asi pol centimetra hrubé polmesiačiky.
- Na každý štvorček z cesta pokladáme kôpku tuniakovej zmesi a jeden kúsok paradajky. Trocha okoreníme a posypeme sušenou bazalkou.
- Každý naplnený štvorček preložíme ďalším štvorčekom a okraje prilepíme k sebe - najprv prstami a potom vidličkou, ako pri zlepovaní pirohov (pôsobí to krajšie :) ). Takto hotové taštičky opatrne preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.
- Potrieme vajíčkom, vložíme do predhriatej rúry a pečieme pri teplote 180° približne 25 minút, kým nebudú taštičky zlaté a chrumkavé. Dobrú chuť :)