Tuniakovo-avokádová „pizza“ so stratenými vajciami
Foto: fitka3010
Perfektné raňajky, obed či večera s vysokým obsahom bielkovín a nízkym obsahom sacharidov. Už 1 porcia tejto "pizze" je veľmi bohatá na selén, fosfor, Zobraziť celý popisPerfektné raňajky, obed či večera s vysokým obsahom bielkovín a nízkym obsahom sacharidov. Už 1 porcia tejto "pizze" je veľmi bohatá na selén, fosfor, zinok, vitamíny B, železo, horčík aj vitamíny D, A a E.
porcie
príprava
na 180 °C
Suroviny
150 g vo vlastnej šťave |
|
2 ks |
|
3 PL ľubovoľná |
|
3 PL |
|
|
|
podľa chuti |
|
Na oblohu: | |
1 ks zrelé |
|
1 ks |
|
|
|
podľa chuti sušené |
|
Postup
-
1
V miske zmiešame tuniaka zbaveného šťavy, 2 vajcia, vodu, ľubovoľnú múku (ja som použila cícerovú), soľ a korenie podľa chuti. Vzniknuté cesto vylejeme do papierom na pečenie vystlatej alebo olejom vystriekanej tortovej formy (s priemerom zhruba 22cm). Cesto pečieme 15-20 minút na 180 stupňoch do zlatista.
- 2
V malej miske si vidličkou roztlačíme avokádo na kašu. Pridáme štipku mletého čierneho korenia. Avokádo rozotrieme na upečené pizza cesto.
- 3
Nakoniec si pripravíme stratené vajíčko. V menšom hrnci necháme prevrieť vodu a následne plameň znížime na minimum, aby voda nebublala. Vodu v hrnci si pomocou varešky rozvírime a vzápätí do nej vylejeme rozbité vajce. Takto ho necháme variť zhruba 4 minúty. Potom ho opatrne vyberieme z vody, položíme do stredu pizze a jemne prekrojíme. Pre najlepší efekt je odporúčané použiť čerstvé vajcia. Na záver môžeme pizzu posypať sušenými paradajkami.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu