Opečený tuniak

Tuniak so zemiakovou kašou

Autor receptu: shanshi

60 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Tuniaka dáme do marinády s wok olejom, sezamovým olejom a sójovou omáčkou a na 60 minút dáme do chladničky.
  2. Ošúpeme zemiaky a v osolenej vode ich do mäkka uvaríme. Po uvarení zlejeme vodu, necháme zemiaky vychladnúť a urobíme z nich kašu. Maslo a mlieko pomaly vmiešame a podľa chuti dosolíme. Pripravené pyré udržiavame v teple.
  3. Namarinovaného tuniaka osmažíme na panvici 5 minút a nakrájame na plátky. Jedlo podávame teplé so zemiakovým pyré.
  4. Shan'shi Tip: Jedlo možno podávať so zeleným šalátom alebo s varenou zeleninou.