Foto: dandy51
Trubičky-šamrole sú aj u nás obľúbeným zákuskom, len náplň do nich robím s pečenými jablkami.
príprava
na 220 °C
Postup
-
1
Lístkové cestá si rozdelíme na polovice, tie rozvaľkáme a narežeme na cca 2,5 cm pásy. Pásy obtočíme okolo kovových trubičiek, uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a upečieme. Zároveň, ked je teplá trúba, upečieme si jablká nasledovne: umyté celé jablká uložíme na plech s papierom na pečenie a pečieme. Počas pečenia jablká popicháme vydličkou. Pečieme, pokiaľ nie sú mäkké až do stredu.
- 2
Dobre vychladnuté jablká (najlepšie na druhý deň) zoškrabeme zo šupky a jaderníka. Z bielkov a cukru vyšľaháme sneh, do ktorého postupne zapracovávame pečenú dužinu jabĺk. Vznikne nám hustá jablková pena, ktorou pomocou cukrárskeho sáčku plníme trubičky. Hotové dozdobíme.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu