Trojvrstvové jogurtovo-syrové rožky fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 12. októbra 2013

Vynikajúce krehké, chrumkavé rožky na posedienie pri pohári vínka..do cesta som použila jogurt a vrstvy som posýpala strúhaným syrom..

32
porcií
140 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

Cesto:
350 g
350 g
40 g
100 ml
100 ml
350 g
2
1 lyžica
1 kl
Plnka:
80 g
250 g (na posypanie)




Postup

  1. 1

    pripravila som si cesto: obidve múky som preosiala, pridala vajcia a soľ..prihriala som si smotanu,dala do nej cukor a droždie na vykysnutie kvásku..okolo múky som si pripravila aj jogurt a olej..keď kvásom vykysol, postupne som všetko pridávala do múky a zmiešavala..

    Trojvrstvové jogurtovo-syrové rožky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    vymiesila som nelepivé hladké cesto..posypala múkou a zakryla kuchynskou útierkou...nechala som ho kysnúť 1 hodinu..

    Trojvrstvové jogurtovo-syrové rožky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    po hodine som cesto vyklopila na pracovnú dosku..rozvážila som ho na 2 rovnaké bochníky..

    Trojvrstvové jogurtovo-syrové rožky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    každý bochník som rozvážila na 3 rovnaké bochníky..takže mi vzniklo 6 bochníčkov..

    Trojvrstvové jogurtovo-syrové rožky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    každý bochník som poriadne premiesila a rozvaľkala na koleso..koleso som uložila na okrúhly tanier...potrela som ho roztopeným maslom a posypala strúhaným syrom..pri vaľkaní treba používať len minimálne množstvo múky na podsypanie..

    Trojvrstvové jogurtovo-syrové rožky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    druhý bochník tak isto...rozvaľkala, potrela maslom a posypala syrom..

    Trojvrstvové jogurtovo-syrové rožky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    tretí bochník, teda vrchný sa tiež potiera a posýpa...kým u štvorvrstvového pečiva sa vrchná vrstva už nepotierala..a hneď som ju pokrájala najprv na 8 častí a potom som ešte každú časť prekrojila na polovicu, takže som dostala 16 častí...

    Trojvrstvové jogurtovo-syrové rožky (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    cesto som zrolovala do tvaru rožka...nebojte sa toho, že je to dosť hrubé...robí to ten syr, ale rožky sú prekrásne..ukladala som ich na papierom vystlaný plech a nechala podkysnúť 1 hodinu...

    Trojvrstvové jogurtovo-syrové rožky (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    takto isto som urobila aj z ďalšími troma bochníkmi a dostala som 32 rohlíkov..po uplynutí 1. hodiny kysnutia, som rožky potrela rožšľahaným vajíčkom a posypala strúhaným syrom..trúbu som nechala vyhriať na 200st. a piekli sa 20min..moja maminka ich ešte po upečení ihneď zakryla na 5 min. čistou útierkou, aby rožky boli na povrchu mäkučké...ja to nerobím, lebo mám rada chrumkavý povrch..inak, po zahryznutí je vnútro samá diera..

    Trojvrstvové jogurtovo-syrové rožky (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    rožok v reze..sú chuťove vynikajúce, veľmi krehké a na povrchu chrumkavé..

    Trojvrstvové jogurtovo-syrové rožky (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    prejem vám dobrú chuť..

    Trojvrstvové jogurtovo-syrové rožky (fotorecept) - obrázok 11

Diskusia k receptu

afataga
ty mas uzasne nadherne rozky, ja mam vino, tak uz bezim :-), len neviem ake mas rada :-), teda take chute robis, ze si len zahryznut do nich
salinka
....ja donesiem dobrú náladu, môžem sa pridať? Izabelka, krásne kúsky:-)
havino
ohromne vyzerajú, som premakovaná, hned by som si dala, žiada sa mi slané, uložím si ich, lebo u teba, ty recepty pridávaš raketovou rýchlosťou, kým potom nalistujem
radost
a ja ti-Izka naša-verím-že sú vynikajúce..krehké..chrumkavé...bo si šikovnica v kuchyni..neúnavná..tvorivá..:-)
angast
Izka , od teba ziadne jedlo nema chybu , akurat ze by som sa vykrmil ako bravko. taketo dobroty sa nedaju prestat jest pokial nie je plech prazdny.
citim ako sa mi rozplyvaju na jazyku. mas vsetky hviezdicky aj mesiaciky
kika1212
Izabelka, v bode č. 2 čítam: - vymiesila som nelepivé hladké cesto - a kde je domáca pekáreň, hááá? :D:D:D
Recept výborný, rožky samá hviezdička...:)
sracz
... zo srdca rád sa pripájam k "trubadúrom" Tvojich rcp, ako aj šikovných rúk, @izabella929 milá! Bude mi cťou, potešením a "národným sviatkom" propagovať Tvoje umenie aj v regióne Des Moines_Iowa a ostatných pripojených dedinách!
babkamt
Tvoje rožky sú veeeeeeľmi lákavé . Nezostáva mi iné ako ti dať hviezdičky a recept uložiť na vyskúšanie.
vierik
@izabelka už to cesto je nádherné,o chuti rohlíkov niet pochýb,máš to za 5* ako vždy :-)
izabella929
Zlatí moji priatelia...)chcem sa vám všetkým srdečne poďakovať za vaše hlasy a tiež za krásnu cenu..zároveň ďakujem pekne aj celej redakcii Varecha..priznám sa, že som ju dostala včera, ale som nemala čas ju rozbaliť..včera som mala moc povinností a dnes som tlačila kapustu do súdka a mala kopec návštev z rodiny..zajtra musím variť sviatočný obed, popoludní príde rodina a snáď na večer sa už k tomu dostanem,...ste veľmi milí, pozorní, vážim si vás a v žiadnom prípade vás nesklamem..dnes som urobila tieto rožky k vínku,,je to posledná séria zo skladaného cesta..verím, že sa vám budú páčiť a o chuti prosím nepochybujte..keď do rožka zahryznete, vytvorí da krásne lístkovaný otvor..volila som údený syr, aby boli ešte chutnejšie..všetkým vám veľmi pekne ďakujem za milé komentáre.-)))keď budemm mať viac času, odpoviem vám aj každému osobitne...
zuzkabluzka
Izka, velmi pekny recept, ved ako vzdy, ale po tom, co si napisala vyssie Ti musim povedat, ze Ta naozaj uprimne obdivujem... Ty si z tych, co maju, ako sa u nas hovori, vrtulu v zadku ;), rada by som mala tvoju energiu a chut do roboty....a pri vsetkych povinnostiach mas este chut sa s nami o vsetko podelit!!! dievca, naozaj, klobuk dole :)))
izabella929
@zuzkabluzka...no uhádla si, neposedná duša, stále sa musím v niečom mrviť..odkladať, ukladať..ale stále niečo mám pred sebou..chcem, aby ste aj vy mali z tých mojich dobrôt a tak sa rada podelím o recept.-) ďakujem za milé slová aj komentár.-))
sonulienka
Izka tak ako vždy Tvoj výborný receptík si ukladám a tiež čo skoro vyskúšam. Si jednoducho poklad na "VARECHE".
Ďakujem za ďalší výborný receptík.
izabella929
@sonulienka...toto je fantastický recept...bez akýchkoľvek prikrášľovaní.-)zostali mi 3 rožky na dnes..ukryla som si do trúby, lebo inak by bolo po nich, bola som zvedavá, ako bude vyzerať..takže vyzerá presne tak ako v sobotu...vôbec nezmenil tvar, ale čo je super, tak to je parádna chuť, úplne mäkučký, obrovské diery do neho po zahryznutí a stále cítiť skvele údený syr..potom mi napíš, ak upečieš..
izabella929
@hannah22..ve ľmi rada som pridala recept...teším sa, že sa vám páči a aj na ozvenu, či vám chutil.-) fotka sa mi nejak nevydarila, ale chuť je fantastická.-) ďakujem pekne.-)
brambora
no neviem ako sa mi podari vyvalkat taky krasny kruh a este k tomu trikrat ale vyskusam. :D prinajhorsom z toho nebudu rozky. :D
izabella929
@brambora..d á sa to krásne vyvaľkať, treba trpezlivosť..prácu s kysnutým cestom považujem za najkrajšie dielo...pečiem mnoho druhov zákuskov, ale ani jedno cesto sa nedá prirovnať ku kysnutému...držím ti palce, aby sa ti ten kruh podarilo krásne vyvaľkať...)a moja rada ti určite pomôže...vyvaľkané cesto si ukladaj na podnos na ktorom ho budeš môcť krájať...keď ho vyvaľkáš, potri maslom, posyp syrom a ďalšie vyvaľkané cesto ukladaj na to...ja som si to ukladala na stôl a prekladala až po vyvaľkaní všetkých a bolo to zložitejšie, lebo kysnuté cesto stále pracuje...vďaka za komentár.-)
luss44
milá @izabelka , rožky dopečené, nevydržala som a jeden ešte teplý ochutnala, sú výborné. Dala som údený syr a časť múky nahradila špaldovou. Aj s nivou môžu byť fajnové, no nabudúce syr obmením. Ďakujem za rcp, je skvelý :)
izabella929
@luss44...ve ľmi si ma potešila..ďakujem pekne za vyskúšanie receptu.-) iste, dá sa kombinovať aj použiť múku, akú práve máš a syr sa tiež dá použiť podľa vašej chuti...Hlavná vec, že vám chutilo...)
tutylka122
Prerobila som si recept na kvaskový a nerobím určite naposledy. Ďakujem.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia