Trhance
Trhance
Autor receptu: janeg
Vždy, keď mamina navarila toto
jednoduché jedlo, išli sme sa oň
potrhať. Doteraz ho milujem.
1 porcia |
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Smotanu si vytiahneme z chladničky, aby sa zohriala. Očistené pokrájané zemiaky dáme klasicky variť. Do druhého hrnca dáme variť vodu na trhance.
- Z múky, štipky soli a vody vypracujeme hladké, pevné cesto. Vodu pridávame po troške. Cesto vyvaľkáme na tenšie, nakrájame na veľké štvorce a tie potom trháme do vriacej osolenej vody.
- Kým sa trhance varia, opečieme si pokrájanú slaninku. Množstvo záleží len a len podľa chuti.
- Zemiaky zlejeme, presypeme do väčšej misky a hneď rozpučíme vidličkou. Najlepšie ak sem tam ostanú malé kúsky zemiakov. Primiešame smotanu, slaninu a scedené uvarené trhance. Podľa potreby ešte dosolíme a podávame.