Trhance

Trhance

Autor receptu: janeg

Vždy, keď mamina navarila toto jednoduché jedlo, išli sme sa oň potrhať. Doteraz ho milujem.

1
porcia
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Smotanu si vytiahneme z chladničky, aby sa zohriala. Očistené pokrájané zemiaky dáme klasicky variť. Do druhého hrnca dáme variť vodu na trhance.
  2. Z múky, štipky soli a vody vypracujeme hladké, pevné cesto. Vodu pridávame po troške. Cesto vyvaľkáme na tenšie, nakrájame na veľké štvorce a tie potom trháme do vriacej osolenej vody.
  3. Kým sa trhance varia, opečieme si pokrájanú slaninku. Množstvo záleží len a len podľa chuti.
  4. Zemiaky zlejeme, presypeme do väčšej misky a hneď rozpučíme vidličkou. Najlepšie ak sem tam ostanú malé kúsky zemiakov. Primiešame smotanu, slaninu a scedené uvarené trhance. Podľa potreby ešte dosolíme a podávame.