Treska so zemiakovou kôrkou

Autor receptu: redakcia

Ľahké mäso z vôd. A keďže sú vody rôzne – sladké, slané, stojaté, s rôznymi rastlinami a živočíchmi – nuž aj tie ryby majú storaké chute. Vyskúšajte, veď súčasná slovenská kuchyňa im je veľa dlžná.

4
porcie
30 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Postup

  1. Surové zemiaky nastrúhame nahrubo, pridáme cesnak, soľ, korenie, vajce. Ryby osolíme a okoreníme, prikryjeme zemiakmi a položíme na rozpálenú panvicu s olejom, zemiakmi dolu. Pečieme pomaly do zlatohneda. Potom obrátime a dopečieme.
  2. Šampiňóny opečieme na panvici so soľou, s korením, cesnakom a maslom. Podlejeme vínom a smotanou. Dopečieme v rúre pri teplote 180°C. Pridáme valeriánu a pažítku