Foto: wighy
porcií
príprava
na 150 °C
Postup
-
1
Do misky dáme múku,rozpustené maslo,práškový cukor,vajcia a štipku soli.Pripravíme si kvások(do zohriateho mlieka dáme lyžičku cukru a droždie).Pridáme do zmesi a vypracujeme cesto(podľa potreby pridávame múku).Necháme kysnúť 20-30 minút.Vykysnuté cesto rozdelíme na bochníky,ktoré vyvaľkáme na hrúbku 0,5 cm. Vyvaľkané cesto rozkrojíme na 3 cm široké prúžky a pevne ich namotáme na valček tak,aby sa prekrývali. Ak máte drevený valček obaľte ho alobalom ale celý. Namotaný trdelník potrieme olejom a obalíme v posýpke. Pripravený trdelník dáme na hlbší plech tak aby rúčky valčeka boli opreté o boky plechu. Nesmie sa dotýkať cesto dna plechu. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 150-160 stupňoch 10-15 minút do zlatista. Po upečení stiahneme trdelník z valčeka ešte raz obalíme v posýpke a necháme vychladnúť.
su naozaj vyborne, muz povedla ze lepsie nez predavaju vonku:)
Česka, a tam objavil preňho zatiaľ nepoznaný trdelník, a tak sme museli zakaždým kupovať. Recept som objavila a na prvý raz sa vydaril, prvé kúsky dokonale, druhé už sa trošku trhali, ale na chuti to neubralo, zrejme to chce ten správny gríf, ako ich sťahovať z valčekov bez toho, aby sa trošku nepolámali.
@evulines presne ako pises, u nas stoji 1.20 € a za to ja spravim 5 kusov :)