Plnené cestoviny
Tortellini s jahňacou plnkou a so špenátom
Autor receptu: redakcia
Postup- Z talianskej múky semoliny, 4 vajec, 4 žĺtkov,
100 ml olivového oleja a štipky soli vymiesime cesto, ktoré
dáme vychladnúť do chladničky.
- Do rúry dáme pomaličky konfitovať strúčiky cesnaku v olivovom oleji s rozmarínom pri 110 °C asi hodinu.
- Medzitým na oleji urobíme základ zo šalotky,
z cesnaku, mrkvy, zo zeleru a šalvie. Keď je základ
opečený dozlatista, pridáme najemno nakrájané
jahňacie stehno, osolíme a okoreníme. Keď je
mäso opečené, pridáme červené víno a necháme
redukovať. Postupne prilievame zeleninový
vývar, aby sa mäso dusilo domäkka. Hotové ragú necháme vychladnúť.
- Cesto vyvaľkáme pokrájame a naplníme vychladnutým jahňacím ragú. Cesto uzavrieme a vyformujeme
do požadovaného tvaru. Plnené cestoviny varíme v osolenej vode približne 4 minúty.
- Na panvici s olejom zľahka orestujeme cesnak. Pridáme baby špenát, necháme ho zavädnúť a pridáme uvarené cestoviny. Premiešame. Podávame s konfitovaným
cesnakom.
|