Torta so šľahačkou a hroznom

Autor receptu: merylin

Torta s ovocím na vrchu - ako ozdoba , myslím že nič nepokazí ,ja som použila hrozno.

45 minút
na 180 °C

Postup

  1. Vymiešame si žltky s cukrom ,zároveň pridávame vlažnú vodu ,potom si rozmiešame múku s práškom do pečiva a s kakaom a postupne pridávame do cesta,nakoniec pridáme zľahka sneh z bielok. Dáme do vymastenej formy vysypanej múkou-/ moja forma má priemer 22cm/. Dáme piecť na 180 stupňov v elektric.trúbe ,pečieme 45 minút. Ked je upečený korpus, tak si ho necháme vychládnuť. Potom ho prerežeme na 3 pláty.
  2. Plnka čokoládová: Dáme si variť 200 ml mlieka, pridáme k nemu čokoládu polámanú na kúsky, zmiešať vanilkový cukor, puding, žĺtky ( môžme pridať 1 PL kakaa) a zvyšok mlieka a vliať do vriaceho mlieka s čokoládou. Dáme vychladiť. Vyšľaháme si šľahačku. Vychládnutú čokoládovú masu so šľahačkou si pomaly zmiešame dokopy a vznikne nám krém - teda plnka.
  3. Natrieme plnku na pláty , povrch a boky torty ozdobíme šľahačkou , hroznom a čokoládou. Plnku si môže každý spraviť aj ľubovoľnú.