Foto: meggienka76
Túto tortičku by mal zvládnuť aj začiatočník. Nie je potrebné kupovať alebo vyrábať si poťahovú hmotu, len sa trošku pohrať s trpezlivosťou :o)) V Zobraziť celý popisTúto tortičku by mal zvládnuť aj začiatočník. Nie je potrebné kupovať alebo vyrábať si poťahovú hmotu, len sa trošku pohrať s trpezlivosťou :o)) V dnešnej dobe sa dajú v obchodoch zakúpiť rôzne cukrové figúrky, takže sa nemusíte trápiť s ich výrobou.
Postup
-
1
Bielka oddelíme od žĺtkov a vyšľaháme ich s cukrom, potom pridáme žĺtka, múku a prášok do pečiva (necelú polovicu balíčka) a kakao podľa chuti a zafarbenia. Pečieme vo vyhriatej rúre na 160°C. Po upečení, dáme korpus vychladnúť.
-
2
Keď je korpus vychladený, vrátime ho do formy a zapojíme svoju ratolesť ukladaním ovocia na korpus, ktorý sme predtým potreli lekvárom.
-
3
takto vyukladaný korpus dáme do chladničky a pripravíme si smotanovú želatínu
-
4
Z ovocného kompótu zlejeme šťavu a dolejeme vodou do 800ml, pridáme cukor podľa chuti, lebo samotná želatína nie je sladená a necháme zovrieť. Odstavíme a vmiešame 2 ovocné želé s príchuťou broskyne (kvôli farbe) a dáme vychladiť. Keď je želatína vychladená, vyšľaháme si 2 šľahačkové smotany s troškou cukru a 3 stužovačmi šľahačky a opatrene potom do nej prilievame želatínu(nie všetku, necháme si kúsok bokom na jazierko) a miešame. Takto všetko spojené vylejeme na vychladený korpus a dáme do chladničky na cca 2 hodiny.
-
5
Keď nám smotanovo-želatínová náplň stuhne, vyrežeme resp. vydlabeme si "jazierko" ľubovoľného tvaru a nezabudneme nechať nejakú tú želatinu na morské dno :o))
-
6
Zvyšnú želatínu si zafarbíme na modro alebo modro zeleno (ono to chytá podľa zafarbenia samotnej želatíny) a vlejeme do vydlabaného "jazierka" ak nám ostane želatína môžeme poliať aj okolie. Vložíme kryhy - ja som mala vyrobené kryhy aj medvede z podomácky vyrobeného cukrového fondánu.Pozn.: Kryhy je možné vyrobiť aj z bielej čokolády.
-
7
Okolie "jazierka" obtrieme krémom, aby sme vytvorili atmosféru snehovej prikrývky a posypeme kokosovou múčkou.
-
8
pripravené medvede z cukrového fondánu. Ak by si ich chcel niekto spraviť sám, tak si z hmoty spraví hrubší valček, ktorý na jednom konci rozreže(to budú nohy) a druhý koniec vytvaruje do špica (hlava). Následne si vytvaruje a prilepí predné labky a kakaom alebo čokoládou namaľuje pazúriky, očká a nos.
-
9
Medvedíky posadíme na tortu a dáme im tam zopár krýh.. Pozn.: Kryhy je možné vyrobiť aj z bielej čokolády.
-
10
Iná alternatíva tejto torty, mení sa akurát tvar a zafarbenie smotanovej želatíny.
-
11
... alebo len tak ku káve...
-
12
... aj so snehuliakom
=Si sikovna Megg!
no ja to raz skusim, ale dufam, ze to vsetci v zdravi prezijeme... myslim tu vyrobu... lebo o jedenie sa nebojim, idu tam same dobroty :-)
tesim sa na dalsie napady
Co mam urobit, aby sa mi na korpuse pri peceni nevytvorila bublina alebo kopcek, co mam spravit, aby ostal rovny?
Das mi prosim recept na ten vanilkovy krem, neviem moc improvizovat, a pribinacik je moc drahy, aby som nim potrela celu tortu.
bude ten krem chutny, ked pouzijem mandarinkovy kompot? Lebo mandarinkovy je velmi vodovy...
Kolko si presne dala toho kakaa? Lebo sa bojim, ze sa mi ten korpus splosne, lebo kakao je tazke...
... to je asi vsetko. dakujem velmi pekne.