Foto: egreska
alebo tri v jednom (krokodíl,dino a had :-) pre našho Danka
Suroviny
Korpus : | |
4 |
|
4 |
|
300 g |
|
150 ml |
|
150 ml |
|
200 g |
|
3/4 |
|
1-2 PL |
|
Parížska šlahačka: | |
2 krabičky |
|
150 g |
|
1 PL |
|
|
|
2-3 |
|
Zelený krém: | |
200 ml |
|
30 g |
|
|
|
100 g |
|
100 g |
|
Na dokončenie: | |
|
Postup
-
1
Upečieme si korpus v babovkovej forme.
-
2
Rozkrojíme na tri časti.
-
3
Jednu čast rozrežeme šikmo,to bude chvost.
-
4
Takto to monštrum budeme skladať.Z časti, čo vam zostala ,možete vytvorit labky.
-
5
Parížsky krém pozna hadam každy,ale pre istotu: šlahačky si nalejeme do hrnca,pridame nalamanu čokoladu a varime (tak aby to nevrelo ) kym sa čokolada nerozpustí.Možete pridat aj cukor.Nechame vychladnut a dame na celu noc do chladničky. Na druhu den vyšlahame mixerom.
-
6
Korpus prerežeme ,natrieme džemom,poukladame nakrajane banany a natrieme kremom.
-
7
Hrozný zelený krém: mlieko zafarbíme potravinarskymi farbami , privedieme do varu spolu s mukou a uvaríme hustu kašu.Vychladnute vyšlahame spolu s cukrom a maslom.
-
8
Zuby som nastrihala z tychto cukríkov.
-
9
Neidentifikovatelne zviera natrieme zelenym kremom a dozdobíme podla možností a schopností :-))
-
10
Tááááááákto fúkal oslávenec...:-)) Milovník krokodíloidných monštier sa nezaprie,jednu ma aj na tričku...
-
11
A takto vyzerala v reze, super cesto a šťavnatá náplň..
@salome ahoj mata,dík za gratulaciu,chybali ste s ivom na oslave :-))
;)
Ale spravila si nam krasne fotky, tak pojdem krok za krokom podla Teba. Este ma hneva ta "potravinarska "farba, ktora ma k potravine daleko. Vyskusam spenat. Buduci tyzden bude ten velky den - myslim, ze to pecenie krokodila bude pre mna ako statnica.