Torta Charlotte royale

piglin - fotkapiglin, 6. apríla 2010
Torta Charlotte royale
Foto: piglin

jednoducho úžasná torta...

6
porcií
60 minút
príprava
20 minút
na 150 °C

Suroviny

Piškótová roláda:
5 ks
5 PL
5 PL
1 ČL
1 pohár
Plnka:
3 ks
14 dg
1 ks
4 dl
5 plátkov
2 ks




Postup

  1. 1

    ŽĹtka z 5 vajec dobre vymiešame s cukrom, pidame múku a kypriaci prášok, postupne zľahka vmiešame vyšľahané bielky. Upečieme piškótový korpus v plechui vystlanom papierom na pečenie, ešte horúci korpus zvinieme. Roládu natrieme jahodovým džemom a pokrájame na tenké plátky.

  2. 2

    3 žĺtka dobre vymiešame s cukrom a vanilkou, na miernom ohni varíme do zhustnutia. Do vychladnutého krému zamiešame vyšľahanú smotanu a želatínu.

  3. 3

    Väčšiu misu vystelieme potravinovou fóliou, vyložíme pokrájanou roládou, cca. 1/3 odložíme na zakrytie. Vlejeme plnku, poukladáme zvyšné rolky, necháme odležať cca. 6 hodín. Hotovú tortu vyklopíme z misky, dozdobíme šľahačkou podľa chuti.

Diskusia k receptu

hannah22
túto tortičku robiem vždy ked je čas jahôd a malín, s čerstvým ovocím je veľmi dobrá, za chvílku tu budú, už sa teším ... :))
pivonka
Piqilin, to mlieko varíš spolu so žĺtkami a cukrom? Lebo chcem skúsiť.
piglin
ano, mlieko varim spolu so žĺtkami a cukrom, len najprv žĺtky treba dobre vymiešať s cukrom...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia