Foto: piglin
jednoducho úžasná torta...
porcií
príprava
na 150 °C
Postup
-
1
ŽĹtka z 5 vajec dobre vymiešame s cukrom, pidame múku a kypriaci prášok, postupne zľahka vmiešame vyšľahané bielky. Upečieme piškótový korpus v plechui vystlanom papierom na pečenie, ešte horúci korpus zvinieme. Roládu natrieme jahodovým džemom a pokrájame na tenké plátky.
- 2
3 žĺtka dobre vymiešame s cukrom a vanilkou, na miernom ohni varíme do zhustnutia. Do vychladnutého krému zamiešame vyšľahanú smotanu a želatínu.
- 3
Väčšiu misu vystelieme potravinovou fóliou, vyložíme pokrájanou roládou, cca. 1/3 odložíme na zakrytie. Vlejeme plnku, poukladáme zvyšné rolky, necháme odležať cca. 6 hodín. Hotovú tortu vyklopíme z misky, dozdobíme šľahačkou podľa chuti.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
s ovocím je to super