Mäsová nátierka
Topoľčianska domáca nátierka (fotorecept)
Autor receptu: pilcik
Tento recept nám doniesol priateľ z Topoľčian, preto ju tak voláme. Je to recept na
pomalý hrniec.
18-20 porcií |
35 minút príprava |
480 minút na 90-95 °C |
Postup
- Bravčové pliecko a slaninu pokrájame na menšie kusy. Cesnak ošúpeme a posekáme na kúsky. Čili krájame na malé kúsky. Všetko to spojíme aj s korením, trochu premiešame a dáme do pomalého hrnca. Zalejeme 0,2 dcl mlieka. Pozor nesolíme až na záver. Hrniec zapneme na LOW a na 8 hodín. To je 90 °C - 95 °C.
- Pol hodinu pred koncom pridáme pokrájanú pečienku. Po vypnutí hrnca necháme trochu vychladnúť a zomelieme dvakrát najemno. Teraz pridáme rozšľahané vajcia, mletý zázvor,z vyšok smotany a osolíme. Premiešame a naplníme poháre. Dáme do pary pri 90 °C na 120 minút.
- Necháme vychladnúť do druhého dňa a môžeme konzumovať. Mne vyšlo 9 pohárov 3,3 dcl.