Tofu zeleninka

Autor receptu: martina34

Takúto zeleninku robievam často. Väčšinou len tak na rýchlo, keď prídem z roboty a nemám nič navarené alebo ja na nedeľný obed ako prílohu napríklad k pečenému kapríkovi.

20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Najskôr si pripravíme zeleninku, pekne ju nakrájame na úhľadné kúsky, veď aj oči jedia. Nakrájame si cibuľku. Množstvá zeleniny som nepísala, je to podľa vlastného uváženia a počtu stravníkov, tiež aj množstvá korenín - tie prispôsobíme množstvu zeleniny. Ja zvyknem toto jedlo pripravovať v titánovom hrnci alebo v panvici s pokrievkov, keď robím menšie množstvo.
  2. Dáme si rozohriať panvicu, na dno dáme olej a keď sa zohreje, pridáme cibuľku. Krátko ju osmažíme a pridáme mrkvu, tá je zo zeleniny najtvrdšia, preto potrebuje trochu viac tepelnej úpravy ako ostatná zeleninka, ale aj ak bude chrumkavá, tak to nevadí. Na chvíľku prikryjeme a pridáme aj ostatnú zeleninu a nakrájané tofu. Pridáme aj koreniny a soľ, premiešame a prikryjeme na 5 minút. Potom vytlačíme gazdovskú tofu nátierku z črievka, pridáme do zeleninky, premiešame, pridáme aj nasekaný cesnak a prikryjeme, necháme dôjsť odstavené na sporáku.
  3. Pri podávaní posypeme nasekanou pažítkou alebo petržlenovou vňaťou, podľa toho, čo doma máme.