Tofu Čína 100% vegan (fotorecept)

Autor receptu: kaatka

Tento "čínsky" recept mi ulahodil zatiaľ najviac, preto som sa rozhodla prihodiť ho sem a inšpirovať, možno... Trošku som si ho upravila. inak čerpám z blogu Kuchařka ze Svatojánu

5
porcií
60 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Ako prvé si pred krájaním všetkých surovín naložím, pooblievam v sójovej omáčke nakrájané tofu. ja som nakrájala na menšie rezance.
  2. Po nakrájaní zeleniny, si na panvici WOK tofu opražím, aby bol minimálne každý jeden kus aspoň z jednej strany dobre opečený. Tofu sa potom nerozpadávame ale dobre drží, pre mňa je aj chutnejšie. Tofu odložím do misy a vo Woku si spením pol PL masla a dolejem oliv.olej. Pridám cibuľu a do sklovita smažím.
  3. Postupne pridávam kapustu, ktorú tiež do sklovita treba osmažiť, ďalej papriku a na jemno nakrájaný pór.
  4. Po cca 3 min smažení všetkej zeleniny, pridáme lyžičku ml. zázvoru a opäť chvíľu premiešavame a dusíme.
  5. Keď máme zeleninu krásne prevoňanú zázvorom, nalejeme 100 ml vína, zakryjeme a dusíme, kým nevyprchne aróma vína. Podávať je vhodné s jasmínovou ryžou, ja som pripravila basmati ale určite sa dá pripraviť k akejkoľvek ryži podľa chuti. Ešte aby som nezabudla, solím si pri jedení podľa chuti... Dobrú chuť a pekný deň :)
  6. A takto to vyzerá v panvici po dokončení.