Tofu Čína 100% vegan (fotorecept)
Autor receptu: kaatka
Tento "čínsky" recept mi ulahodil zatiaľ najviac, preto som sa rozhodla prihodiť ho sem a inšpirovať, možno...
Trošku som si ho upravila. inak čerpám z blogu Kuchařka ze Svatojánu
5 porcií |
60 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Ako prvé si pred krájaním všetkých surovín naložím, pooblievam v sójovej omáčke nakrájané tofu. ja som nakrájala na menšie rezance.
- Po nakrájaní zeleniny, si na panvici WOK tofu opražím, aby bol minimálne každý jeden kus aspoň z jednej strany dobre opečený. Tofu sa potom nerozpadávame ale dobre drží, pre mňa je aj chutnejšie. Tofu odložím do misy a vo Woku si spením pol PL masla a dolejem oliv.olej. Pridám cibuľu a do sklovita smažím.
- Postupne pridávam kapustu, ktorú tiež do sklovita treba osmažiť, ďalej papriku a na jemno nakrájaný pór.
- Po cca 3 min smažení všetkej zeleniny, pridáme lyžičku ml. zázvoru a opäť chvíľu premiešavame a dusíme.
- Keď máme zeleninu krásne prevoňanú zázvorom, nalejeme 100 ml vína, zakryjeme a dusíme, kým nevyprchne aróma vína.
Podávať je vhodné s jasmínovou ryžou, ja som pripravila basmati ale určite sa dá pripraviť k akejkoľvek ryži podľa chuti.
Ešte aby som nezabudla, solím si pri jedení podľa chuti...
Dobrú chuť a pekný deň :)
- A takto to vyzerá v panvici po dokončení.