Tmavá halušková

Autor receptu: jody

Niektoré recepty pridávam len pre inšpiráciu, pretože hoci je tu mnoho podobných, tak chcem zdôrazniť niektoré odlišnosti, ktoré by sa možno v komentoch stratili. Kto chce, inšpiruje sa...

5 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Zeleninu vrátane cibule nakrájame na malé kúsky. Cibule veľa netreba, stačí aj malá, či polovica veľkej. Celý vtip polievky spočíva v pomalom oprážaní cibule celkom do tmava. Pozor, nesmie zhorieť, len sa pekne pomaličky spiecť. Tento základ dá polievke tmavú farbu a inú chuť.
  2. K cibuli pridáme zeleninu, zapražíme, posolíme, pridáme vňať, zalejeme vriacou vodou a varíme. K polomäkkej zelenine nasádžeme krupicové halušky (tu je môj základný recept na halušky ).
  3. A potom už len naložíme a poprajeme si dobrú chuť. :-)
  4. A pri horúcej polievke nám ani pohľad z okna neprekáža. :-)