Tilapia v kokosovej kôrke

Autor receptu: redakcia

4
porcie
30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Rybu opečieme z jednej strany a na hornú časť dáme kokosovú pastu, ktorú pripravíme rozmixovaním všetkých ingrediencií.
  2. Potom rybu dáme piecť do rúry na 180 – 200 °C. Pečieme, kým vrch nezačne hnednúť.
  3. Ananás nakrájame na centimetrové kocky, cesnak a šalotku najemno. Na oleji opražíme cibuľu a cesnak, pridáme štipku kurkumy a korenia karí. Čili papričku nakrájame na kolieska a pridáme do zmesi na panvici, potom pridáme ananás, opečieme ho dohneda a prilejeme kokosové mlieko. Necháme ho vyvariť a vznikne ananásové ragú.
  4. Ryžu prepláchneme studenou a horúcou vodou, dáme ju do hrnca, zalejeme vodou a na malom plameni ju uvaríme domäkka.