Foto: 2010
My sme tych morskych darov v pristave nakupili viac pre tych co sa stravuju v rodine nezdravo dostali vyprazane a pre tych "healthy "ako Zobraziť celý popisMy sme tych morskych darov v pristave nakupili viac pre tych co sa stravuju v rodine nezdravo dostali vyprazane a pre tych "healthy "ako vyborna zmes ryb a darov mora s mixom salatovych listov a typickeho sviezeho thajskeho dresingu.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
150 g |
|
150 g |
|
200 g |
|
200 g |
|
150 g |
|
2 lyzice |
|
|
|
100 g |
|
dresing : | |
2 lyzice |
|
2 lyzice |
|
2 lyzice |
|
5 cm |
|
2 ks |
|
1 cm |
|
2 ks |
|
1 lyzica |
|
1 ks |
|
1 lyzicka |
|
Postup
-
1
Do woku na rozohriaty olej dame rychlo cca. 2 minuty na kazdej strane opiect na kocky nakrajane ochutene filety z pevnej bielej ryby - ako stuka a filety z lososa. Vyberieme a pridame krevety , ked su predvarene tak ich rychlo dokoncime prehrejeme ( nerobime dlho ostanu zuvackove), vyberieme pridame nakrajane kalamary a tak isto velmi rychlo opecieme cca. 2 minuty ( pozor svtrdnu). Slavky sme mali ocistene tak isto sme ich velmi rychlo oprazili. Vsetko sme nakoniec pridali a prehriali.(Tazko popisat ,preto lebo vela surovin je na slovensku ako zmrazeny polotovar , my sme pouzivali vsetko cerstve treba postupovat pri dlzke pripravy podla navodu, toto je len inspiracia ...)
- 2
Pouzili sme farebnu zmes rozlicnych salatovych listov ake su na trhu my sme dali ani neviem slovenske mena okrem spenatu (Spinach, Tatsoi,Mitzuna,Chard, Red Coral ).Poriadne umyli a natrhali na listky. Na dresing som napisal vsetky ingrediencie co sme pouzili ako do typickeho thajskeho kde aspon 10 surovin je pouzitych....kazdy potom uz podla svojej chute.
- 3
Servirovali sme tak, ze na salatovy mix sme poukladali stale teplu zmes ryb , kreviet kalamarov a slaviek a vsetko poliali thajskym dresingom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Da sa to vobec kupit v tescu alebo bile?
Inak to naozaj vyzera fantasticky :-)