Kuracie karí
Thajské kuracie karí
Autor receptu: ferno
Toto jedlo si občas dávam v ázijských
bistrách. Keďže si myslím, že už mám
ázijskú kuchyňu slušne zmáknutú, tak
som si spravil „rozbor“
a chutí naozaj ako z ázijského rýchleho občerstvenia.
Postup
- Do rozpáleného woku dáme olej, po chvíľke na plátky nakrájané kuracie prsia. Opečieme.
- Pridáme na väčšie kocky nakrájanú cibuľu, na plátky nakrájanú mrkvu, papriku, bambusové výhonky, na tenké plátky nakrájaný zázvor a chvíľu opečieme. Mrkva a cibuľa by na konci varenia nemala byt úplne mäkká.
- Pridáme kokosové mlieko, karí korenie, sójovú alebo rybaciu omáčku a zelené fazuľky. Privedieme k varu a dochutíme (karí korenie, sójová omáčka).
- Podával som s ryžou basmati.