Thajské kuracie červené karí
Autor receptu: alexdidi
Veľmi sme si obľúbili thajskú kuchyňu a preto ju aj pomerne často pripravujem. Toto je
jeden z našich obľúbených receptov.
4 porcie |
15 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Najprv si pripravíme všetky suroviny. Kuracie stehná bez kože porežeme na rezance, kápiu a cibuľu na plátky, cesnak a zázvor nadrobno, zelenú cibuľku a chilli na šikmé tenké kolieska.
- Vo woku na horúcom oleji prudko opečieme kuracie stehná. Ja ich restujem po častiach, aby nepustili vodu a nedusili sa. Odložíme bokom.
- Do woku dáme curry pastu, opekáme a postupne pridávame a stále miešame: zázvor, cesnak, Kápiu, chilli, červ. cibuľu, rybiu a ustricovú omáčku, kôru z limetky. Opekáme veľmi krátko. Prilejeme vývar a kokosové mlieko, vložíme citrónovú trávu(roztlačenú tĺčikom na mäso) a opečené kuracie mäso. Chvíľku povaríme a dochutíme aj limetkou. pridáme aj natrhané lístky koriandra.
- Podávame so širokými ryžovými rezancami(takto nám chutí najviac) alebo jazmínovou ryžou s lístočkami koriandra a mesiačikom limetky.