Teplý tarhoňový šalát

Teplý tarhoňový šalát s kuracím mäsom

Autor receptu: redakcia

4
porcie
30 minút
príprava

Postup

  1. Do hrnca dáme olej, pridáme tarhoňu a dobre ju opražíme. Do tarhone pridáme soľ, korenie a vodu a na miernom ohni varíme, kým sa voda nestratí. Potom odstavíme, premiešame a tarhoňu necháme dôjsť ešte 5 minút.
  2. Cibuľu spolu s cuketou nakrájame na malé kocky. Na panvici orestujeme cibuľu a cuketu dohneda, pridáme posekanú petržlenovú vňať a premiešame s ešte teplou tarhoňou.
  3. Kuracie prsia nakrájame na rezance alebo kocky a opražíme ich na ďalšej panvici na oleji. Dochutíme soľou a korením. Pri podávaní navrch tarhone dáme kuracie prsia, pokvapkáme za studena lisovaným repkovým olejom, prípadne môžeme pridať rukolu či nakrájanú reďkovku.