Tekvicový prívarok so zemiakovo - hubovými plackami fotorecept
Foto: zirafninka1
Suroviny
Zemiakovo - hubové placky: | |
5 ks |
|
15 ks |
|
2 ks |
|
2 - 3 PL |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tekvicový prívarok: | |
1 ks |
|
1 ks |
|
3 strúčiky |
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Zemiaky (480g) očistíme, nakrájame na kocky a v osolenej vode uvaríme domäkka. Po uvarení zľahka roztlačíme.
-
2
Jarnú cibuľku speníme na 2 PL oleja,
-
3
pridáme nadrobno nakrájané šampiňóny (230g) a spolu opekáme cca 5 minút. Ochutíme soľou, čiernym korením a mletou rascou.
-
4
Pridáme zemiaky a krátko spolu prehrejeme. Odstavíme.
-
5
Pridáme cícerovú múku,
-
6
petržlenovú vňať a premiešame. Z hmoty tvarujeme placky. Obalíme strúhanke, rozložíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie, pokvapkáme zvyšným olejom a upečieme v rozpálenej rúre do zlatohneda. Ja som použila funkciu gril. Placky som počas pečenia raz otočila.
-
7
Na tekvicový prívarok si očistíme cesnak a nakrájame cibuľu. Tekvicu ošúpeme a nastrúhame.
-
8
Na oleji speníme cibuľu. Pridáme strúčik roztlačeného cesnaku a krátko opražíme.
-
9
Pridáme strúhanú tekvicu, trochu vody a hrniec prikryjeme. Dusíme, kým sa tekvica nerozvarí. Ochutíme soľou, muškátovým orieškom a čiernym korením.Niekoľko minút varíme odkryté, aby sa prebytočná tekutina odparila. Na záver pridáme zvyšný cesnak a citrónovú šťavu.
Diskusia k receptu