Tekvicový prívarok s morčacími kúskami na paprike

Autor receptu: izabella929

V tomto teple sa žiada niečo málo sýte.Dnes som urobila tekvicový prívarok s morčacími kúskami a podávam ho so zemiakmi.

4
porcie
20 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Ako prvé som si pripravila morčacie mäso.Z veľkého morčacieho krídla som orezala mäso a pokrájala na malé kocky.Z kostí som pripravila vývar, do ktorého som pridala koreňovú zeleninu a vnútro z tekvice.Na panvicu som dala roztopiť masť, pridala som pokrájanú cibuľu, opiekla a pridala som aj morčacie mäso.Keď sa mäso opieklo zo všetkých strán, pridala som červenú papriku,kečup a podlialla som mäso malým množstvom vody.Osolila , okorenila, pridala som štipku rasce a pod pokrievkou som ho pomaly dusila 45 min.Počas dusenia som ho podlievala malým množstvom vody.Ničím so ho nezahusťovala, len som v poslednej fáze dusenia, nechala tekutinu odpariť, nechala som iba toľko, aby som mohla poliať tekvicový prívarok.Pokiaľ sa dusilo mäsko, ošúpala som zemiaky , pokrájala a uvarila v osolenej vode.Pripravila som si tekvicový prívarok: tekvicu som ošúpala, postrúhala a dala variť v toľkej vode, aby bola ponorená.Pridala som soľ, celú rascu.Kým sa uvarila tekvica, pripravila som si mlieko s múkou a smotanou.K uvarenej tekvici som pridala mlieko s múkou a na slabom plameni som nechala povariť.Napokon som pridala smotanu.Do hotového prívarku som pridala cukor,ocot a pokrájaný kôpor.Na tanier som uložila zemiaky do stredu, zaliala som ich tekvicovým prívarkom a na vrch som uložila morčacie kúsky. Veľmi chutný obed a prajem vám dobrú chuť.