Foto: irenaw
K receptu ma priviedla obyčajná zvedavosť ako to asi môže chutiť a fakt, že mám rada všetko z oranžových tekvíc nasladko aj naslano. Na Zobraziť celý popisK receptu ma priviedla obyčajná zvedavosť ako to asi môže chutiť a fakt, že mám rada všetko z oranžových tekvíc nasladko aj naslano. Na internete som našla niekoľko receptov, toto je taký mix podľa mňa.
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Tekvicu rozkrojíme na polovice, vydlabeme, upečieme v rúre na 180°C podľa veľkosti 30-40 minút a necháme vychladnúť. (Alebo tekvicu ošúpeme, pokrájame na kocky a udusíme na pare. Okrem maslovej môžeme použiť napríklad muškátovú tekvicu alebo hokaido.) Šálku upečenej tekvice, šálku jablkovej šťavy a šálku ananásovej šťavy dáme do mixéra a zmixujeme do hladka. Med a vodu pridáme podľa seba. Precedíme a podávame vychladené. Môžeme pretrepať s ľadom.
pivonka, my už pár rokov jedávame oranžovú tekvicu rôzne upravenú a moji stravníci ju v pohode prijali, pečené hokaido alebo polievka sú naše obľúbené jedlá. ale verím, že nie každý by bol nadšený, napríklad ani u mojej sestry sa nové chute veľmi nemusia.
dorisa, ďakujem, hokaido je náš najväčší favorit, pečená s bylinkami a cesnakom, toho sa nedá prejesť :o)