Tekvicový džús

irenaw - fotkairenaw, 14. novembra 2011
Tekvicový džús
Foto: irenaw

K receptu ma priviedla obyčajná zvedavosť ako to asi môže chutiť a fakt, že mám rada všetko z oranžových tekvíc nasladko aj naslano. Na Zobraziť celý popisK receptu ma priviedla obyčajná zvedavosť ako to asi môže chutiť a fakt, že mám rada všetko z oranžových tekvíc nasladko aj naslano. Na internete som našla niekoľko receptov, toto je taký mix podľa mňa.

4
porcie
10 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

1 šálka
1 šálka
1 šálka
 podľa potreby




Postup

  1. 1

    Tekvicu rozkrojíme na polovice, vydlabeme, upečieme v rúre na 180°C podľa veľkosti 30-40 minút a necháme vychladnúť. (Alebo tekvicu ošúpeme, pokrájame na kocky a udusíme na pare. Okrem maslovej môžeme použiť napríklad muškátovú tekvicu alebo hokaido.) Šálku upečenej tekvice, šálku jablkovej šťavy a šálku ananásovej šťavy dáme do mixéra a zmixujeme do hladka. Med a vodu pridáme podľa seba. Precedíme a podávame vychladené. Môžeme pretrepať s ľadom.

Diskusia k receptu

dorisa
tekvice Hokaido mam "plnú pivnicu" tak vyskúšam, pekné foto.
pivonka
Už som si toľkokrát vravela, že musím vyskúšať niečo z tých žltých tekvíc, musí to byť dobrota.
irenaw
hubarka35 dufam že bude chutiť, moja dcéra povedala, že jej to trochu pripomína džúsy s mrkvovou šťavou.
pivonka, my už pár rokov jedávame oranžovú tekvicu rôzne upravenú a moji stravníci ju v pohode prijali, pečené hokaido alebo polievka sú naše obľúbené jedlá. ale verím, že nie každý by bol nadšený, napríklad ani u mojej sestry sa nové chute veľmi nemusia.
dorisa, ďakujem, hokaido je náš najväčší favorit, pečená s bylinkami a cesnakom, toho sa nedá prejesť :o)
irenaw
hmmm, ako sa to robí, aby mená komu odpovedám boli zvýraznené...
tinca
tekvičkári, ale máte radosť,toľko rcp. No my činžiakoví môžme len závidieť, dokonca u nás ani na trhu takých niet,škoda
irenaw
@maartina , aj my sme na tom podobne, predtým som ani netušila koľko jedál z nich môže byť. @tinca u nás našťastie sú na trhu a dokonca občas v Bille a Tescu
hubata
@tinca - nemáte záhradkársku osadu alebo blízko rodinné domy? Určite ti radi predajú zo zásob lebo tohto roku bola bohatá úroda.



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia