Tekvicovo-mrkvová polievka s koriandrom

Autor receptu: elixir

Kyselkavo nasladlá, trochu pikantná s koriandrom.

2-3
porcie
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Tekvicu umyjeme, vyberieme semiačka a nakrájame na menšie kocky (nešúpeme). Cibuľu očistíme a pokrájame na kolieska. Spolu ich dáme oprážať na 5 minút na oleji.
  2. Potom pridáme očistenú a na kolieska pokrájanú mrkvu a oprážame ďalšie 2 minúty.
  3. Pridáme soľ, curry pastu, poprášime čiernym korením a zalejeme vodou. Varíme 20 minút.
  4. K záveru pridáme limetkovú šťavu, premiešame, potom sójovú smotanu a obsah hrnca rozmixujeme.
  5. Podávame s koriandrovou pastou.