Tekvicové mafinky

Autor receptu: redakcia

Tekvica patrí k najuniverzálnejším plodinám. Vieme z nej pripraviť slané, ale aj sladké jedlá, chuťovo zaujímavé, zdravé, ľahké a rôznorodé. Veď tekvica nie je len jedna, má rozvetvený rodostrom...

4
porcie
35 minút
príprava
35 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Z masla a múky spravíme zápražku. Tekvicu za tepla rozmixujeme s mliekom a v hrnci so zápražkou spravíme hustý „tekvicový bešamel“.
  2. Keď hmota trochu vychladne, pridáme do nej žĺtky, dobre dochutíme soľou a korením a nakoniec vmiešame dobre našľahané bielky.
  3. Mafinové formy vymastíme maslom a vysypeme strúhankou. Plníme do troch štvrtín a pečieme pri 170 °C vo vodnom kúpeli asi 35 minút. Po upečení necháme najskôr vychladnúť a potom vyberieme.