Tekvicové karí
Tekvicové karí s bezlepkovou cestovinou
Autor receptu: novalim
Tekvicové karí môžeme určite zaradiť medzi jedlá, ktoré zahrejú.* Vďaka voňavej zmesi korenia, dobre nakombinovanej zelenine
a s cestovinou bez lepku si jednoducho a pomerne rýchlo navaríme jedlo, ktoré nám rozvonia kuchyňu a bude všetkým chutiť.
Vyskúšajte náš recept.
2-3 porcie |
45 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Tekvicu ošúpeme a nakrájame na malé kocky. Šošovicu prepláchneme prúdom studenej vody a necháme stiecť. Cibuľu, mrkvu a zeler očistíme a nakrájame na drobné kocky alebo kolieska.
- Na oleji speníme cibuľu, potom pridáme celú rascu a necháme krátko prehriať, aby rasca zavoňala. Potom pridáme mrkvu, zeler a tekvicu a krátko sprudka osmažíme. Do zeleniny potom pridáme šošovicu a premiešame. Pridáme asi 200 ml vody, premiešame a necháme na slabšom ohni variť.
- Potom pridáme karí korenie alebo korenenú zmes s karí a kurkumou, smotanu alebo kokosové mlieko a ďalej varíme asi 10-15 minút do zmäknutia šošovice.
- Medzitým si dáme do väčšieho hrnca vodu, ktorú osolíme a necháme zovrieť. Odporúčame dať zovrieť 2,5 litra vody. Do vriacej vody vsypeme balíček bezlepkových cestovín Procel (my sme si uvarili mušličky). Varíme ich podľa návodu. Po dovarení ich zlejeme a opláchneme vlažnou vodou.
- Uvarené tekvicové karí dochutíme soľou a mletým čiernym korením a podávame ho s uvarenými bezlepkovými cestovinami, posypané nasekanou petržlenovou vňaťou alebo koriandrom.