Foto: alena45
znovu recept z obľúbenej ruskej stránky. Sladká zdravá bodka pre návštevu.
10 minút
príprava
príprava
30 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Najprv si opražíme sezamové semená na suchej panvici. Tekvicu muškátovú, v mojom prípade maslovú, pokrájame na kocky cca 3 cm. V miske rozmiešame sojovú omáčku s medom, každú kocku namočíme do omáčky a potom do misky so semenami. Uložíme na plech, husto vedľa seba, na papier na pečenie a dáme piecť na 30 minút na 180 stupňov do rúry.
- 2
Keď je tekvica upečená, za pomoci špáradla ju preložíme na tanier. Semená môžu byť rôzne, ja som mala sezam a černušku, ale na tekvici sa neupečú zrejme preto, lebo tekvica je mokrá, preto sú chutnejšie, keď ich vopred opražíme.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
olej som nedávala a semená treba vopred opražiť. A okrem toho máš pri recepte aj na taký istý spôsob mandarinku.
@marianne , ja som varila rybaciu do veľkého hrnca zo 7 hláv a vnútorností, keď som mala hotovo, tak kamoška volá, že má ešte 4 ďalšie hlavy. Zatiaľ sú na mrazáku, ale hlava tam dlho nevydrží, budem musieť čoskoro navariť zasa. Nohavice zatiaľ zapnem, veď sú strečové.