Tekvicové jednohubky

alena45 - fotkaalena45, 27. decembra 2014
Tekvicové jednohubky
Foto: alena45

znovu recept z obľúbenej ruskej stránky. Sladká zdravá bodka pre návštevu.

10 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

1/2 ks
4 PL
2 PL




Postup

  1. 1

    Najprv si opražíme sezamové semená na suchej panvici. Tekvicu muškátovú, v mojom prípade maslovú, pokrájame na kocky cca 3 cm. V miske rozmiešame sojovú omáčku s medom, každú kocku namočíme do omáčky a potom do misky so semenami. Uložíme na plech, husto vedľa seba, na papier na pečenie a dáme piecť na 30 minút na 180 stupňov do rúry.

  2. 2

    Keď je tekvica upečená, za pomoci špáradla ju preložíme na tanier. Semená môžu byť rôzne, ja som mala sezam a černušku, ale na tekvici sa neupečú zrejme preto, lebo tekvica je mokrá, preto sú chutnejšie, keď ich vopred opražíme.

Diskusia k receptu

mijaita
Jako na zavolanou! Mam tu jednu krasnou maslovou dyni, uz se na ni chystam. Jednohubky udelam na Silvestra. Předem to máš @Alenko za 5 :-)
marianne
no vida,cosi pre mna... veru ja som si popustila uzdu tento rok na vianoce co sa jedla tyka,ani nie tak v kolacoch,ale asi 12l hrniec Stedrovecernej smotanovej kapustnice sme vcera s dcerou dorazili a veru rifle mam akesi pritesne a vazit sa nemam odvahu,takze recept na zavolanie...vdaka
alena45
 www.povarenok.ru/recipes/show/100371/...

olej som nedávala a semená treba vopred opražiť. A okrem toho máš pri recepte aj na taký istý spôsob mandarinku.
@marianne , ja som varila rybaciu do veľkého hrnca zo 7 hláv a vnútorností, keď som mala hotovo, tak kamoška volá, že má ešte 4 ďalšie hlavy. Zatiaľ sú na mrazáku, ale hlava tam dlho nevydrží, budem musieť čoskoro navariť zasa. Nohavice zatiaľ zapnem, veď sú strečové.
alena45
@zinnajdha , veru, super, ale len pre tých, čo majú radi pečenú tekvicu, u nás našťastie všetci. Na chalupe mám ešte 15 kusov maslovej tekvice, tak stále hľadám nové a nové recepty.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia